Prispevki filtrirani po datumu: torek, 21 junij 2016
Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. je 14. 06. 2016 s Socialno varstvenim centrom Litija, d.o.o. podpisal pogodbo o nakupu 17 oskrbovanih stanovanj v Medgeneracijskem središču Šmelc, na Ljubljanski cesti 3 v Litiji.

 

Lokacija ima primerno infrastrukturo, v bližini so trgovine, železniška in avtobusna postaja. V objektu se nahajajo vrtec, glasbena šola, enota doma starejših občanov, kavarna, frizer, prodajalna sanitetnega materiala, varstveno delovni center in banka.

Objekt obsega pritličje in tri nadstropja. V pritličju dela z oskrbovanimi stanovanji je lociran vrtec, v zgornjih nadstropjih so oskrbovana stanovanja velikosti približno 31-46 m2, ki so primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Stanovanja bodo imela opremljeno kuhinjo in kopalnico (arhitekturno prilagojena, s prho in držali), vsako stanovanje bo imelo shrambo. Stanovanja so arhitekturno prilagojena za gibalno ovirane osebe, z dvigalom in skupnim prostorom za druženje stanovalcev. Namenjena so starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. Za stanovalce bo na voljo 17 parkirnih mest, od tega 3 za invalide. Nepremičninski sklad bo stanovanja oddal v najem za nedoločen čas. Stanovanja se bodo oddajala z razpisom in bodo vseljiva predvidoma jeseni.

To je že 16 objekt z oskrbovanimi najemnimi stanovanji Nepremičninskega sklada. V gradnji je 12 oskrbovanih stanovanj v Brežicah in Center starejših Izola s 60 oskrbovanimi najemnimi stanovanji, ki bodo vseljiva predvidoma v letu 2017.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o., Mala ulica 5, 1000 Ljubljana | 01 300 88 11 | Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

oskrbovana stanovanja litija 02oskrbovana stanovanja litija 03oskrbovana stanovanja litija 04oskrbovana stanovanja litija 05

Objavljeno v Novice
ZDUS razpisuje natečaj za oblikovanje novoletne voščilnice. Poudarek je na spodbujanju ustvarjalnosti in delovanju starejše populacije na področju likovnega ustvarjanja.

 

1. Pogoji za sodelovanje

Pravico do sodelovanja imajo starejši, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s slikarstvom in drugimi oblikami likovnega ustvarjanja in so člani Društva upokojencev. Likovni prispevki so lahko v poljubni risarski, slikarski ali grafični tehniki. Tema in motiv voščilnic sta prav tako poljubna in ju je mogoče razumeti v najširšem smislu.
 

2. Prijava del in označitev

Na natečaju sodelujejo vsa dela, ki bodo prispela na ZDUS najkasneje do 29. avgusta 2016.
 
Avtorji pošljejo voščilnice z različnimi novoletnimi motivi in tehnikami v predlaganem formatu: 16 cm x 11 cm (ni obvezujoč).
 
K voščilnicam priložite listič z naslednjimi podatki: ime in priimek avtorja, domač naslov, naslov dela in tehnika izdelave. Poslanega materiala organizator ne bo vračal. Shranjen bo v arhivu ZDUS kot del natečajne dokumentacije.
 
S prijavo avtor zagotavlja, da je delo avtorsko in dovoljuje ZDUS-u fotografiranje in objavo del za namene promocije dejavnosti. V nasprotnem primeru si organizator natečaja pridržuje pravico do izključitve dela iz natečaja.
 

3. Ocenjevanje del

Poslana dela bo pregledala in ocenila Komisija za kulturo ZDUS v sodelovanju z nekaterimi izdelovalci voščilnic.
Upoštevala bo naslednje kriterije:
-        izvirnost, kreativnost,
-        kvaliteta dela,
-        moč umetniškega izraza,
-        vsebina (likovni pristop, motiv),
-        duhovitost.
 
Ovojnico z voščilnicami pošljite na:
Zveza društev upokojencev Slovenije
Kebetova 9, 1000 Ljubljana
S pripisom: Natečaj za voščilnico 2017.
 

5. Izbor del in obveščanje avtorjev

Izbor na podlagi prejetega materiala bo potekal do sredine septembra 2016. Opravila ga bo Komisija za kulturo ZDUS, ki bo med prispelimi predlogami voščilnic izbrala dela, ki bodo nagrajena. Vse prispele voščilnice bodo razstavljene v Cankarjevem domu v času 16. Festivala za 3. življenjsko obdobje (28. 09. – 30. 09. 2016). O prejemu nagrad bodo dobitniki pravočasno obveščeni.
 
Vsa prispela dela postanejo last ZDUS.
 
Za vse informacije se lahko obrnete na kontaktno osebo:
Dijana Lukić, strokovna sodelavka Komisije za kulturo ZDUS
tel. št. 01 515 52 41 ali 051 656 532
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework