Za vaše zdravje v letu 2018

torek, 02 januar 2018 11:00
(1 glas)

Vsak mesec vas čakajo preproste naloge, zato nikar ne oklevajte!

Imate težave pri uresničevanju novoletnih zaobljub? Ponujamo vam seznam pomembnih zdravstvenih nasvetov in priporočamo varnostne zdravniške preglede. Izvedeli boste, kako lahko od januarja do decembra poskrbite, da boste vsak dan telesno in duševno zdravi in krepki.

JANUAR

Naročite se na zdravniški pregled

Začnite pri najtežji nalogi: če lani niste bili na pregledu, se še pred koncem počitnic naročite pri zdravniku. Z osebnim zdravnikom se pogovorite o tem, kakšne preglede vam glede na starost priporoča.

Pojdite spat

Poskusite se odpraviti spat, če je mogoče pred polnočjo in vstanite vsak dan ob isti uri. Verjetno boste ponoči bolje spali, saj je utečeni ritem teleu ljubši. Tudi spanje se bo počasi izboljšalo. Med spanjem telo proizvaja rastne hormone, ki jih potrebujemo pri zdravljenju in obnovi telesa.

Vsak dan se raztezajte

Z rednimi vajami za raztezanje boste preprečili bolečine v vratu, hrbtu in ramenih. Položite konice prstov na ramena, komolci naj bodo obrnjeni navzven. Potisnite komolce čim bolj nazaj, nato pa do konca naprej. Vajo ponovite desetkrat, nato jo ponovite tako, da komolce potisnete dol in gor. 

Ne pozabite preveriti, kakšna naloga vas čaka februarja!

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework