Za vaše zdravje v letu 2018 - Februar

petek, 09 februar 2018 00:00
(1 glas)

Vsak mesec vas čakajo preproste naloge, zato nikar ne oklevajte!

Imate težave pri uresničevanju novoletnih zaobljub? Ponujamo vam seznam pomembnih zdravstvenih nasvetov in priporočamo varnostne zdravniške preglede. Izvedeli boste, kako lahko od januarja do decembra poskrbite, da boste vsak dan telesno in duševno zdravi in krepki.

Napolnite omarico za prvo pomoč

Komplet za prvo pomoč naj bo vedno brezhibno urejen, kajti nikoli ne veste, kdaj bo šlo zares. V njem morajo biti obliži, povoj za oko, sterilne gaze, različni povoji, razkužilo, varnostne sponke, škarje, pinceta in kirurške rokavice. Pred potovanjem se pozanimajte v lekarni, kaj je še dobro vzeti s seboj

 

Spijte kakav

Na valentinovo nazdravite s kakavom in tako koristite srcu. Kakav vsebuje enako količino srcu prijaznih antioksidantov kot čokolada, le da ima manjšo vsebnost nasičenih maščob, ki dvigujejo raven holesterola in povečujejo tveganje za nastanek srčno- žilnih obolenj, ki so še vedno najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji.

Umirite se ob klasični glasbi

Raziskave oxfordske in rimske univerze Pavia so pokazale, da se srčni utrip, dihanje in krvni pritisk prilagajajo ritmu glasbe, ki jo poslušamo. Zato znižajte glasnost, nakupite nekaj novih zgoščenk in prevetrite svojo zbirko ali poslušajte radijski program klasične glasbe.

Ali ste izponili zdravstvene nasvete za Januar? Če jih še niste, jih lahko najdete TUKAJ.

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework