Delo upokojencev

ponedeljek, 01 september 2014 14:34
(0 glasov)
Spoštovani!

Kot bivša javna uslužbenka sem po po Janševem ZUJF-u koncem leta 2012 primorala upokojiti, čeprav bi z veseljem še delala. Tudi po podjemni pogodbi ni bilo mogoče, ker ni bilo sredstev. Zdaj pa ZPIZ-2: Po odločbi mi je bilo odmerjeno 650,- evr/mes pokojnine. Če bi hotela odpreti s.p., bi mi ostalo 325,- evr, od tega bi morala za pokojninsko in zdravstveno odšteti še nadaljnih 160,- evr. Torej, ostalo bi mi čistih 165,- evr.

Moja želja pa je bila zaslužiti še nekaj ob pokojnini, saj smo enostarševska družina, hčerka stara 20 let. Štipendijo je odklonila, ker če letnika ne konča, mora vse vračati. D.O.O. ne morem odpreti, lahko sem prokurist. Nastaviti "slamnatega" direktorja pa ni kar tako. Biti mora v rednem delovnem razmerju, torej plačevati prispevke...... Nabirati gozdne sadeže. Smešno! Nabereš klope, saj gozdni sadeži rastejo samo v toplih letnih časih (proti klopom se je treba cepiti, cepivo plačaš sam!!!!, ni pa nujno, da bo cepivo "prijelo"). Lahko si zlomimo kolk, nogo, roko, se poškodujemo, saj smo v teh letih večina ljudi podvrženi osteoporozi. Ampak to je treba tudi prodati.

Naredila sem probo: na trgu sem kupila borovnice, jagode, maline in se postavila pred Ministrstvo za delo....Kaj mislite, koliko javnih uslužbencev je kupilo mojo "bero"? NIHČE, Mrakova je rekla, da zdaj nima časa..... Plesti, kvačkati ali šivati ne znamo vsi, v teh letih tudi slabo vidimo. Znamo pa početi kaj drugega,in moja trditev je, da naj dela vsakdo tisto, kar ga veseli in kar obvlada. V ZPIZ-1 smo lahko imeli tudi popoldanski s.p. Vplačevali smo prispevke, minimalne. Lahko si bil v rednem delovnem razmerju, lahko tudi upokojen. Jaz sem pred ZTG s.p. zaprla in ga potem nisem mogla ponovno aktivirati. Zdaj pa bomo spet delili upokojence na dva dela: tisti, ki smejo še delati (DO KONCA LETA 2014, KAJ BO NAPREJ, SE NE VE) in tiste, ki NE SMEJO oz. LAHKO, KOT PRAVI MRAKOVA......POD DOLOČENIMI POGOJI.

NAJ SE KONČNO ŽE IZENAČI UPOKOJENCE. DELO ZA VSE ALI ZA NIKOGAR!!!! ZAKON ZPIZ-2 JE PROTIUSTAVEN, KAR SO UGOTOVILI ŽE DRUGI EMINENTNI PRAVNIKI. Primer Janša: Rekla bi, da krši zakon fizike, ki pravi, da ne moreš biti istočasno na dveh različnih mestih. Nekoč je Vizjak (ex minister za delo) izjavil, da smo upokojenci dvoživke...............Halo! Imam eno vprašanje: ali bo Janša, ki "krši" zakon fizike, prejemal tudi plačo za čas svojega poslanstvovanja? Bo, ker mu kot poslancu to pripada!!!!

KAM GRE NAŠA DRŽAVA?

Pa lepo bodite!

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework