Prispevki filtrirani po datumu: četrtek, 14 september 2017

Vabimo vas na tradicionalno veslaško sprint regato, ki bo v Ljubljani v soboto, 30. septembra 2017, s prvim startom ob 10. uri.


Tekmovalni sistem regate bo kot običajno sestavljen iz predtekmovanj in finalnih dvobojev. V predtekmovanjih se vse posadke pomerijo v medsebojnih dvobojih na 300 m dolgi progi. Skupine in oznaka proge bodo določene z žrebom. Najhitrejša četverica iz predtekmovanj se v finalu pomeri v tekmi za prvo in tretje mesto.

Predtekmovanja osmercev bodo potekala v tekmi na čas na progi, dolgi okoli 1500 m. Čolni bodo startali z letečim startom, eden za drugim, v razmiku 30 sekund. Med veslanjem se mora počasnejši čoln umakniti hitrejšemu. Cilj predtekme bo na običajnem mestu ob Plečnikovem trnovskem pristanu. Finala osmercev (tekme za končno 1., 3., 5,… mesto) bo zatem na šprint regatni progi. Tekma osmercev bo promocijske narave, tako da so za čim večjo množičnost prijave odprte tako za aktivne tekmovalce kot za rekreativce. Sestavljena bosta tudi dva kombinirana osmerca deklet. V tekmo ženskih osmercev lahko klubi prijavijo posamezne veslačice, ki imajo vsaj nekaj izkušenj z rimen veslanjem (prosimo, da dopišejo s katerim veslom, levim ali desnim). Krmarje za tekmi osmercev (lahko) zagotovi organizator. Prijava na tekmi osmercev je odprta tudi za tuje klube.

Discipline


1. M 2- Člani dvojec
2. W 1x Članice enojec
3. JM14 4x Pionirji dvojni četverec
4. JW18 2x Mladinke dvojni dvojec
5. JW14 2x Pionirke dvojni dvojec
6. JW16 2x Mlajše mladinke dvojni dvojec
7. JM16 2x Mlajši mladinci dvojni dvojec
8. JW18 1x Mladinke enojec
9. JM18 1x Mladinci enojec
10. W2- Članice dvojec
11. M1x Člani enojec
12. JW16 4x Mlaj. mladinke dvojni četverec
13. JW14 4x Pionirke dvojni četverec
14. JM13 2x Pionirji do 13 let dvojni dvojec
15. MM 2x/2- Veterani
16. JM16 4x Mlajši mladinci dvojni četverec
17. MIX 2x Dvojni dvojec žensko moška posadka
18. JW13 2x Pionirke do 13 let dvojni dvojec
19. JM18 2x Mladinci dvojni dvojec
20. JM14 2x Pionirji dvojni dvojec
21. M8+ Osmerec (moški)
22. W8+ Osmerec (ženske)

Prijave


Prijave pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Rok za oddaje prijav je torek, 26. september
2017. Rok za spremembo prijav je petek, 29.9.2917 do 18h. Na dan tekme dodatne prijave niso
več mogoče, možne pa so odjave. Sestanek trenerjev bo na dan regate ob 8h45. Omejitve števila
nastopov ni. Štartnine ni.

Ostalo


V primeru prehitre vode bodo tekme za pionirje odpadle, kar vam bomo predhodno sporočili.

Izposoja številk ne bo organizirana in naj jih imajo klubi s seboj.

Podelitev kolajn za prve tri uvrščene in praktičnih nagrad bo po zadnji regati na Veslaškem klubu Ljubljanica, Velika čolnarska 20. 

Vir: www.vesl-klub-ljubljanica.si
 
Objavljeno v Dogodki

Jutri 15.9.2017 ob 12. uri bodo v kamnolomu Lipica I preverili pripravljenost rudarskih reševalnih ekip iz vse Slovenije


»Več kot 50 metrov globoko, v podzemni galeriji kraškega kamnoloma, kjer družba Marmor Sežana d.d. pridobiva naravni kamen, je prišlo do nevarne nesreče. Povzročil jo je močan potres v neposredni bližini, zaradi katerega je izpadlo več klinov na različnih mestih v podzemnem in površinskem delu kamnoloma Lipica I. Pri tem je bilo huje poškodovanih več delavcev, razmere pa otežuje goreče vozilo, ki onemogoča dostop v kamnolom.
 
Dim je zašel tudi v podzemne dele kamnoloma, obenem pa je v severozahodnem delu kamnoloma na polici obtičal poškodovan vzdrževalec. Dostop na polico je zaradi potresa onemogočen, zato bo potrebno posredovanje ekipe, usposobljene za reševanje z višin.«
 
Tako se začenja scenarij Rudarske reševalne vaje, ki jo bo jutri, 15. septembra, ob 12. uri za vse izvajalce rudarske dejavnosti v Sloveniji priredila družba Marmor, Sežana d.d. v kamnolomu Lipica I. Reševalna vaja nacionalnega pomena bo potekala v sklopu 42. Srečanja rudarskih reševalnih enot Slovenije SRRES 2017, ki se bo jutri, 15. septembra, ob 9. uri začelo v dvorani hotela Maestoso v Lipici.

V vaji bodo sodelovale reševalne ekipe Premogovnika Velenje, Rudnika Trbovlje-Hrastnik, Petrol Geoterm-a in Centra za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, skupaj z Regijskim centrom za obveščanje Postojna, zdravstvenimi in reševalnimi službami, gasilci, jamarskimi reševalci, civilno zaščito in republiško rudarsko inšpekcijo.

Kamnolom Lipica I je največji kamnolom v Sloveniji. Pridobivanje naravnega kamna v njem poteka tako površinsko, kot podzemno. Podzemno pridobivanje naravnega kamna poteka še v dveh drugih kamnolomih naravnega kamna družbe Marmor, Sežana d.d., saj se tako ohranja nespremenjeno površino kraške pokrajine, obenem pa ta način omogoča selektiven odvzem kamnine in delo v praktično vseh vremenskih pogojih.
 
Objavljeno v Novice
četrtek, 14 september 2017 10:29

23. ptujski športni vikend

Na Ptuju bo ta konec tedna vse v znamenju športa in rekreacije. Tamkajšnji zavod za šport namreč že 23. pripravlja Ptujski športni vikend, ki se začenja danes in bo potekal vse do nedelje. Kot so sporočili organizatorji, se bo na mestnem stadionu in v okolici v podaljšanem vikendu zvrstilo več kot 30 športnih predstavitev in aktivnosti.

 
"Letošnji športni vikend bo znova primeren za vse generacije športnih navdušencev - od najmlajših do starejših generacij v naboru številnih aktivnosti. Pričakujemo veliko športno aktivnih obiskovalcev iz Ptuja in širše okolice," je dejal direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj.
 
Uvodni dan je namenjen tekmovanju v balinanju, ki bo popoldne na dvorišču Doma krajanov Jožeta Potrča poskrbel za pravi uvod v športni vikend najstarejšega slovenskega mesta. Za tekmovalce in gledalce bo poskrbelo Športno društvo Center.
 
Dogajanje se bo nadaljevalo v petek popoldne, ko med drugim v športni dvorani pripravljajo okroglo mizo, ki bo namenjena razpravi o novem zakonu o športu, spregovorili pa bodo tudi o razmerah v ptujskem športu. Športne aktivnosti se bodo nadaljevale s tekmovanjem v footgolfu na golf igrišču, dan pa bodo obiskovalci lahko zaključili s teniškim tekmovanjem med naključnimi pari na teniških igriščih Term Ptuj.
 
Osrednji in najbolj bogat bo program v soboto. Že zjutraj bodo na mestnem stadionu začeli šolo zdravja, ki bo zajemala tisoč gibov, mini rokomet, vadbo na veslaških simulatorjih in trampolinih, test hoje na dva kilometra, potekale bodo predstavitve frizbija, plezalne stene, veslanja, Aerokluba Ptuj ter športa invalidov, hkrati pa bo znova potekalo tudi odprto prvenstvo Ptuja v ulični košarki.
 
Popoldne se bo dogajanje prevesilo tudi k skupinskim vadbam, predstavitvi pumptracka, lova na kapitalne ribe in drugim predstavitvam klubov in društev. Ob tem bodo potekale še predstavitve policistov, vojakov in gasilcev, dan pa se bo nadaljeval z mini olimpijado, na kateri bodo otroci iz vrtcev spoznali olimpijski protokol in številne športne aktivnosti.
 
V nedeljo bo Ptujski športni vikend zaokrožil dogajanje z odprtim prvenstvom Ptuja v golfu, sicer pa bo predvsem v soboto izdatno poskrbljeno tudi za najmlajše. Spet bodo namreč na voljo številna napihljiva igrala na prostem, ki vsako leto privabijo številne družine z otroci.

Vir: http://www.zdus-zveza.si in http://sportnivikend.si/
 
 
Objavljeno v Dogodki

Sindikat upokojencev Slovenije je vlado v javnem pismu opozoril, da prostovoljno delo ne more in ne sme nadomeščati tega, kar mora storiti država, ki ima v svojih načelih zapisano, da je socialna država. Festival za tretje življenjsko obdobje bo po mnenju sindikata priložnost, da jih vlada seznani z ukrepi za izboljšanje razmer za starejše.

 
"Ne zaslužimo si, da nam vsako leto 'sadite rožice', govorite o strategijah, načrtih za prihodnje čase, z uresničitvijo reševanja problemov, ki vsakodnevno pestijo starejše, pa odlašate in obljubljate boljše čase v nejasni prihodnosti," so navedli v pismu.
 
Pričakujejo, da jih bo vlada letos na festivalu seznanila z ukrepi za nadomestitev pokojnin, ki so jim jih odvzeli zaradi večletnega neusklajevanja. "Ne sprejemamo vaših odgovorov, kjer pravite, kaj ste vse letos naredili za upokojence, ne sprejemamo utemeljitev, da morate skrbeti za uravnoteženost javnih financ. Starejši smo dovolj prispevali. Ne želimo si predvolilnih bonbončkov, ampak le to, kar nam pripada," so navedli. Ob tem so poudarili, da morajo biti predlagani ukrepi v skladu s sistemsko zakonodajo in ne smejo rušiti prvega pokojninskega stebra.
 
Pričakujejo, da bo vlada predstavila dolgo pričakovani zakon o dolgotrajni oskrbi, predvsem pa ukrepe za takojšnje reševanje problemov poslovanja domov za starejše in druge ukrepe za rešitev težav, ki vsakodnevno pestijo starejše zaradi pomanjkanja negovalnih oddelkov, zaradi pomanjkanja kapacitet v domovih za starejše,
zaradi neustreznih normativov in standardov, ukrepe za enotno ureditev pomoči na domu. Prepričani so, da vse to ne sme biti odvisno zgolj od finančnih možnosti občin.
 
Ob tem so v sindikatu upokojencev vprašali, ali pristojno ministrstvo sploh spremlja problematiko dela in poslovanja domov za starejše, ali pozna realno stanje, ali se zaveda, da neurejena vprašanja financiranja in poslovanja domov vplivajo na pogoje bivanja starejših ob vseh drugih težavah, s katerimi se srečujejo.
 
"Starejši potrebujemo odločitve takoj, ne jutri, pojutrišnjem," so opozorili v pismu vladi, ki so ga oblikovali na ponedeljkovi seji republiškega odbora sindikata.

Vir: http://www.zdus-zveza.si
 
Objavljeno v Novice

Najdražje prijateljice in prijatelji Čarobnega dne - muhasto septembrsko vreme nam ga bo očitno – glede na vremenske napovedi - ponovo zagodlo in zato moramo letošnji Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok prestaviti na nov termin, na dan, ko se obeta boljše vreme, na nedeljo 24. 9. 2017.


Žal nas je višja sila primorala k temu, a želimo vam prirediti največji, najboljši in najčudovitejši Čarobni dan doslej! Vsem želimo poleg izjemno bogatega programa ponuditi tudi lepo, toplo in prijetno jesensko sonce. Več o njem najdete na www.carobnidan.si.
 
Čarobni dan v Arboretumu je največji družinski dogodek v Sloveniji, saj privabi več ko 20.000 obiskovalcev, poteka pa na kar 10 hektarjev veliki površini. Na pravljičnih zelenih površinah parka bodo otroke in njihove starše od 10.00 do 18.00 razveseljevale številne ustvarjalne, plesne, športne in druge delavnice, v katerih bodo najmlajši lahko izrazili svojo ustvarjalnost in igrivost ter se ob tem še zabavali. Medtem pa bodo na Čarobnem odru za vrhunsko zabavo vseh poskrbeli odlični slovenski glasbeniki in plesalci, med njimi Rok'n'band, Nuša Derenda, Omar Naber, Trkaj in mnogi drugi.

Arboretum bo na ta dan zaživel posebej za vas! Čarobno vzdušje parka obeta razburljivo pustolovščino, ki poleg zanimivega dogajanja obljublja še veliko več. Generalni pokrovitelj Čarobnega dne v Arboretumu Lidl je za otroke tokrat med drugim pripravil v Lidlovi deželi poleg glavnega odra XXL pobarvanko in pa seveda sedaj žetradicionalni otroški tek z Zdravkom Lidlom. Vsekakor pa se prepustite tudi lepotam parka Arboretum Volčji Potok, poglejte si razstavo tropskih metuljev, pojdite po poteh zgodovine, kjer Vas čaka razstava dinozavrov in kitov ali samo uživajte v številnih otroških igriščih, ki jih park nudi. Veliko več o programu najdete na spletni strani www.carobnidan.si.

Tudi letos bo Čarobni Dan z Lidlom v Arboretumu Volčji Potok postregel z vsebinsko bogatimi aktivnostmi za otroke in družine. Ustvarjalni prostor Lidl Slovenija bo tako postal prav posebna XXL pobarvanka, kjer bodo otroci lahko, po lastni domišljiji,  kreirali ilustracijo z motivi Zdravka Lidla in junakov Stikeez. V skladu s konceptom Ustvarimo boljši svet pa so se v Lidlu Slovenija odločili, da bo pobarvanka nosila tudi dobrodelno zgodbo. Zato pridite pred glavni oder, kjer bomo od 10.00 naprej ustvarjali dobrodelno XXL pobarvanko.

Vsak mladi ustvarjalec, ki bo sodeloval pri ustvarjanju pobarvanke, bo prejel štampiljko Zdravka Lidla za opravljeno nalogo ter s podpisom pod umetnino doniral 1 EUR Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo prejela prehrambene izdelke v protivrednosti zbranega denarja. XXL pobarvanka bo merila kar 32 kvadratnih metrov, tako da bo imel vsak ustvarjalni malček dovolj prostora, da si izbere svoj motiv in z barvanjem pomaga k ustvarjanju boljšega sveta.

rboretum Volčji Potok pa vam ponuja tudi posebno ugodnost za družine. Za ceno ene odrasle vstopnice lahko v park vstopi vsa družina (dva odrasla in otroci do 15. leta) in v njem ste lahko cel dan. Seveda pa je za to potrebna predprijava na www.carobnidan.si.
 
Pridite na letošnji Čarobni dan z Lidlom, na katerem se obeta zvrhana mera aktivnosti, odlične glasbe, razigranosti in še pa še dobre volje! Vabljeni v Arboretum Volčji Potok na Čarobni dan kot ga še ni bilo, da bo prehod v novo šolsko leto nepozaben! V primeru ponovne slabe vremenske napovedi, bo Čarobni dan prestavljen na 1. 10. 2017.

 
Objavljeno v Dogodki
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework