Prispevki filtrirani po datumu: četrtek, 14 marec 2013
četrtek, 14 marec 2013 09:37

Hren z jabolki

Za tale recept nas je vzpodbudila ga. Marija Urbanc iz Šoštanja. Napisala nam je tudi, kako se jed pripravi.

hren in jabolko

Pravi takole:

Hren se nastrze, isto jabolke, malo soncnega olja in kisa in nazadnje narezane na trdo kuhane jajce in seveda malo soli.

Dober tek zelim

Ga. Marija, hvala za vaš recept

Objavljeno v Velikonočne jedi
četrtek, 14 marec 2013 09:19

Paprika

Paprika izvira iz Srednje oz. Južne Amerike, v Evropo so jo prinesli v 16. stoletju.

Páprika (znanstveno ime Capsicum annuum) je enoletnica iz družine razhudnikovk. Izvira iz Južne Amerike in jo zaradi užitnih in aromatičnih plodov, ki jih imenujemo paprike, gojijo kot zelenjadnico.
Ločimo zelenjavno, začimbno in paradižnikovo papriko. Plodovi zelenjavne paprike so različnih barv in oblik. Podolgovati, okrogli, oglati, koničasti ali ovalni plodovi paprike tehtajo približno 250 g. Barva plodov je lahko zelena, rdeča, rumena, oranžna, bela, vijoličasta in črna, odvisno od sorte paprike. Paprika ima malo kalorij, vsebuje veliko balastnih snovi, provitamin A, vitamine E, K, B6, folno kislino in vitamin C ter kalij in železo. Rdeča paprika vsebuje več provitamina A kot zelena. Z eno rdečo papriko pokrijemo polovico dnevnih potreb organizma po provitaminu A in vitaminu B6. Za dnevne potrebe po vitaminu C zadostuje že približno polovica rdeče ali zelene paprike.

Poglejte tudi naš SETVENI KOLEDAR

setveni-koledar

Objavljeno v Vrtnarjenje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework