Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 11 september 2013

Zveza upokojencev Slovenija je zadolžila prvaka DeSusa Karla Erjavca, naj v vladi nasprotuje ukinitvi regresa za upokojence.

Napovedana ukinitev regresa, ki ga prejema 400 tisoč upokojencev s pokojninami do 622 evrov, bo najbolj udarila tiste, ki imajo najmanj: starejše ženske, ki po smrti mož ostanejo same, je na tiskovni konferenci dejala predsednica Zveze upokojencev SlovenijeMateja Kožuh Novak. »Za temi starimi mamami so družine z največ brezposelnih ali zaposlenih z najmanjšimi plačami. Če bo stara mama brez dohodka, bo njeno umiranje zelo drago na plečih mlajših, saj smo vsi v družbi povezani. Ne do volimo, da rešujejo državo na ramenih najbolj revnih,« je poudarila Kožuh Novakova in vlado ponovno pozvala naj razmisli o uvedbi kriznega davka, kjer bodo prispevali vsi prebivalci Slovenije, tudi najrevnejši, tudi upokojenci, a progresivno.

Progresivni krizni davek na vse 
»Tisti, ki so to stisko povzročili, morajo prispevati več, se pa strinjamo, da krizni davek plačamo tudi upokojenci. Ljudje bi radi prispevali po svojih zmožnostih, če vlada napove, kam bo usmerila denar iz kriznega davka,« je še dejala Mateja Kožuh Novak.

EU naj priskrbi podatke o Slovencih v davčnih oazah
Poleg kriznega davka, bi se davek lahko bolje zbral tudi z uvedbo davčnih blagajn. »Naj EU prispeva podatke o Slovencih , ki še nosijo denar v davčne oaze,« je predlagala. 
Čakajo nas težki dnevi

Čakajo nas težki dnevi
»Če bo vlada vztrajala pri ukinitvi regresa za upokojence, nas čakajo težki dnevi. DeSus bo razmislil, kakšna je njegova vloga v koalicji, saj nam veliko pomeni podpora Zveze društev upokojencev Slovenije « je na skupni tiskovni konferenci dejal prvak DeSusa Karl Erjavec.

Vir: http://www.rtvslo.si

Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework