Nagradna igra DeloinDom - Visoke grede - delite izkušnje z nami

Nagradna igra DeloinDom - Visoke grede - delite izkušnje z nami Foto: DeloinDom
torek, 19 april 2016 14:01
(0 glasov)
Ker se v ljubiteljskem vrtnarjenju pri nas visoke grede hitro množijo, v času najintenzivnejših vrtičkarskih priprav vabijo (DeloIndom) vse, ki ste se odločili zanje, da z njimi delite svojo izkušnjo. V sodelovanju s pokroviteljem, podjetjem Merkur, bodo v nagradni igri, ki jo boste lahko vsak dan spremljali na njihovi spletni strani, podelili lepe nagrade petim, ki bodo najbolje predstavili svoj primer dobre prakse, nagradili pa bodo tudi deset bralcev, ki bodo odločali o najboljših. Do izteka nagradne igre bodo v sodelovanju z Merkurjevimi vrtnarskimi strokovnjaki v spletni svetovalnici odgovarjali na vaša vprašanja.

 

Ker prvi krog nagradne igre, v katerem bodo sprejemali vaše izkušnje, začenjajo jutri, 20. aprila, trajal pa bo do 29. aprila do 9. ure, kar zavihajte rokave. Kaj pričakujejo od vas? Nekaj fotografij (največ pet) vaše visoke grede, med postopkom gradnje ali zasajene, bodisi iz preteklih let ali pravkar narejenih posnetkov, s katerimi dokumentirate svoj letošnji projekt. Fotografije mora spremljati krajše besedilo s povzetkom izkušenj. Dolgo naj bo od dva do tri odstavke ali ne daljše od 1000 znakov v računalniškem urejevalniku besedil. Pri pisanju imejte v mislih, da bo v pomoč vrtičkarjem, ki se na postavitev visoke grede šele pripravljajo.

Besedilo in fotografije lahko na spletno stran nagradne igre Visoke grede med 20. in 29. aprilom vnesete sami, za tiste, ki jih boste poslali bodisi po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.ali po navadni pošti na Deloindom, Dunajska 5, 1509 Ljubljana (obakrat s pripisom Visoke grede), pa bodo to naredili v uredništvu. Tekmovalci naj seveda ne pozabijo napisati imena in priimka, celotnega naslova, telefonske številke in elektronskega naslova, če ga imajo.

V tiskani prilogi in na njihovi spletni strani bodo 4. maja napovedali prvi krog glasovanja in njegova pravila. V njem boste svoje favorite izbirali vi, bralci in obiskovalci naše spletne strani, finaliste pa bo določila tudi strokovna komisija, sestavljena iz članov uredništva in Merkurjevih strokovnjakov. Z glasovanjem, ki bo potekalo med 4. in 11. majem, boste bralci izbrali dva, strokovna komisija pa še tri tekmovalce, ki se bodo uvrstili drugi krog. O zmagovalcu in dobit­nikih nagrad boste v drugem krogu glasovanja med 18. in 25. majem odločali samo vi, bodisi na naši spletni strani ali z glasovnico, natisnjeno v prilogi. Nagrajene vrtnarje in dobitnike nagrad, ki jih bo med glasovalci določil žreb, bodo objavili 1. junija.

In nagrade? Tistemu, ki bo drugim najbolje predstavil svoje izkušnje z visoko gredo, bo pokrovitelj Merkur podaril darilno kartico za 150 evrov za nakup v njegovih vrtnih centrih, drugo- in tretjeuvrščeni bosta prejela kartici v vrednosti 100 evrov, četrto- in petouvrščeni pa za 50 evrov. Žreb bo izmed glasovalcev izbral deset nagrajencev, ki bodo prejeli Merkurjeve darilne kartice v vrednosti 25 evrov.

Visoke grede, o katerih obširneje pišemo v tokratni številki priloge Deloindom, imajo že dolgo zgodovino, lahko jih denimo primerjamo z dvignjenimi polkrožnimi gredami, ki so jih uporabljali na Daljnem vzhodu, gredami na srednjeveških samostanskih vrtovih in drugod. Njihova skupna značilnost, ki jo uporablja tudi permakultura, je, da so za jedro nasutja uporabljeni porozni naravni materiali, kot so ostanki lesa, veje, listja, nad njimi pa kompost, ki pri razpadanju tvori humus in zvišuje temperaturo v notranjosti grede. Ker z visoko gredo dvignemo obdelovalno površino ne samo bliže k rokam, da se nam ni treba sklanjati, temveč tudi bliže k očem, verjamemo, da se vam bo ob bujni rasti porodilo veliko vprašanj, povezanih z gojenjem vrtnin. Na vaše zadrege bo v naši spletni svetovalnici odgovarjal strokovnjak Dejan Udovč, ki svoje bogato znanje že vrsto let predaja Merkurjevim kupcem. Na spletni strani podjetja najdete tudi pregledno razčlen­jena priporočila o izdelavi visokih gred.

Vir: http://www.deloindom.si/

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework