Postani vrtnar

sreda, 25 marec 2015 09:09
(0 glasov)
Kluba Gaia in priloga Deloindom vas vabita, da si ob pomoči agronomov Kluba Gaia in priloge Deloindom ustvarite svoj zelenjavni vrt. Dobili boste vso potrebno strokovno podporo, z aplikacijo Naredivrt.si bomo skupaj z vami izrisali in načrtovali vaš vrt in vam podarili izdelke za nego rastlin Plantella in Bio Plantella ter svetovali pri negi in varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci, na koncu pa vaš trud še dodatno nagradili z razvajanjem v enem od slovenskih velnes centrov.

 

 

 

 

Namen Kluba Gaia in Delaindom je vzbuditi željo po vrtnarjenju, prepričati še neprepričane in začetnike, da sta delo z zemljo in vzgoja lastne solate, korenčka, paradižnika, začimbnic in drugih vrtnin vredna truda. Občutek, ko na mizo postaviš skledo solate, ki si jo pridelal sam na svojem vrtu, je neprecenljiv, takšna hrana pa zagotovo zdrava in ekološko neoporečna. Le odločitev, da bomo postali vrtnarji in vrtnarili, je treba sprejeti.

deloindom djvu 2049382 katPrijavite se na natečaj Postani vrtnar in naredite prve korake na poti vrtnarjenja z agronomi Kluba Gaia in nami. Napišite pismo in jih s svojo zgodbo prepričajte, da si resnično želite vrtnariti, napišite še, kje in na kako velikem prostoru načrtujete svoj zelenjavni vrt, kaj bi radi vzgojili in pridelali, kakšno znanje in izkušnje vam manjkajo in katere morda že imate ter zakaj potrebujete našo pomoč. K pismu priložite fotografijo vrta ali balkona, na katerem boste vrtnarili.

Pisma lahko pošljete najpozneje do 27. marca na naslov Deloindom (Postani vrtnar), Dunajska 5, 1509 Ljubljana, ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prijavite se lahko vsi, ki že imate nekaj malega izkušenj z vrtnarjenjem ali pa ste popolni začetniki. Seveda morate imeti prostor za vrt­narjenje, ki pa je lahko tudi balkon, saj lahko nekaj zelenjave in začimbnic pridelamo tudi v loncih in sadilnih vrečah. Komisija, sestav­ljena iz dveh agronomov Kluba Gaia in člana uredništva, bo med prijavljenimi izbrala tri, in sicer enega, ki želi vrtnariti na balkonu, drugega, ki ima manjši mestni vrt, in enega, ki ga čaka izziv na večjem primestnem vrtu. Izbranim vrtnarjem bodo agronomi Kluba Gaia svetovali osebno, z aplikacijo Naredivrt.si pripravili načrt vrta in predlagali, kaj in kako sejati in saditi, pozneje pa spremljali napredek na vrtu, opozarjali na napake in svetovali, kako se jim izogniti. Poleg tega jih bodo oskrbeli z izdelki Plantella in Bio Plantella, ki jih rastline potrebujejo za zdravo rast in okusne plodove. Lastnik balkonskega vrta bo dobil izdelke za zelenjavni vrt in balkonsko cvetje v vred­nosti 160 evrov, lastnik mestnega vrta v vrednosti 180 evrov in lastnik primestnega vrta v vrednosti 230 evrov. Opremili jih bodo tudi s priročnikom Samooskrbni eko vrt, ob koncu vrtnarske sezone pa bodo pridobili diplomo uspeš­nega vrtnarja. A to še ni vse, vsi trije bodo nagrajeni tudi z razvajanjem v velnes centru v vrednosti 300 evrov.

 

Vir: http://www.deloindom.si/

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework