Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 04 julij 2016
Stopnja onesnaženosti zraka z ozonom na Primorskem ima lahko v poletnih mesecih pomembne vplive na zdravje ljudi. Na tem območju je večkrat presežena opozorilna vrednost, dvakrat pa je bila presežena tudi alarmna vrednost za ozon (na Goriškem leta 2002 in 2006).

V državni monitoring onesnaženosti zraka sta v Severno Primorski regiji vključeni merilni mesti Nova Gorica in Otlica, v Južno Primorski regiji pa merilno mesto Koper. Onesnažen zrak zajame širše območje, zato priporočila veljajo za celotno Primorsko regijo.

Splošna priporočila, ki veljajo za vroče, jasne, sončne dni, predvsem od meseca maja do vključno septembra oziroma ob povišanih koncentracijah ozona, so:

  1. Prostore zračimo v jutranjih urah in delu dopoldneva.
  2. Popoldne, predvsem med 14. in 16. uro, se zadržujemo v zaprtih prostorih (tu so koncentracije ozona nižje.
  3. Izogibamo se fizičnim aktivnostim na prostem (tudi v hribih so poleti koncentracije ozona visoke). Koncentracije ozona so na Primorskem in Obali največje med 12. in 18. uro. 

V dneh s preseženimi opozorilnimi ali alarmnimi koncentracijami za ozon na merilnem mestu Otlica se izogibajmo fizičnim aktivnostim na Trnovsko - Banjški planoti, kar še zlasti velja za tamkajšnje prebivalce.
 

Več je dosegljivo na naslednji povezavi.

Dodatne informacije so na voljo tudi na spletnih straneh Agencije RS za okolje (ARSO) na naslednji povezavi.

Vir: http://www.nijz.si/

Objavljeno v Novice
ponedeljek, 04 julij 2016 13:16

ZPS svetuje: Neprimerna turistična nastanitev

"S sorodniki sem agenciji plačal polni penzion za letovanje na Hrvaškem z bivanjem v bungalovu. Po prihodu pa smo opazili, da so higienske razmere v bungalovu zelo slabe. Bungalov je bil neočiščen, ni bilo brisač, mila ali čistilnih sredstev, neočiščene so bile tudi sanitarije. Čeprav smo plačali polni penzion, smo dobili le polpenzion, osebje pa je v istih oblačilih pobiralo smeti in streglo hrano. Odpravil sem se v recepcijo, da bi reklamiral nepravilnosti, vendar receptorka naše pritožbe ni želela zapisati. Ker so bile razmere nevzdržne, smo že tretji dan predčasno končali letovanje. Takoj po vrnitvi domov sem agenciji poslal pisno specificirano pritožbo in zahteval vračilo dela kupnine, vendar so mojo zahtevo zavrnili. Ali mi lahko pomagate?"

Zakon o varstvu potrošnikov v 57. e členu določa, da mora potrošnik v najkrajšem mogočem času že na kraju samem pisno ali v drugi ustrezni obliki sporočiti vsako napako, ki jo opazi med izpolnjevanjem pogodbe. Organizator potovanja, prodajalec ali lokalni predstavnik pa mora v najkrajšem možnem času narediti vse potrebno za odpravo pomanjkljivosti, na katere je bil opozorjen v morebitni pritožbi.

Zakon tudi določa, da lahko potrošnik, če pomanjkljivosti niso bile odpravljene na kraju samem, zaradi nepopolno ali nekakovostno opravljenih storitev uveljavlja sorazmerno znižanje cene po končanem potovanju. Če sta obseg ali kakovost opravljenih storitev bistveno odstopala od tistih, določenih v potrdilu ali v pogodbi o potovanju, je potrošnik upravičen do vračila celotnega vplačanega zneska. V obeh primerih se mora potrošnik pisno pritožiti organizatorju potovanja v dveh mesecih po končanem potovanju.

Potrošniku, kot pojasnjuje, na kraju samem ni bila dana možnost, da bi lahko ustrezno reklamiral storitev, da bi lahko uredili nastanitvene razmere. Pisali smo ponudniku in ga opozorili na razmere med bivanjem in na zakonodajo in podjetje je potrošniku vrnilo zahtevani del kupnine.

Zelo pomembno je, da turistično storitev pisno reklamirate že na kraju samem. Pri predstavniku agencije (če je ta prisoten na potovanju) zahtevajte zapisnik nepravilnosti ali pošljite pritožbo na e-naslov agencije že med bivanjem.

Po vrnitvi domov agenciji čim prej pošljite tudi pisno pritožbo po pošti. Svoj zahtevek lahko ovrednotite s pomočjoFrankfurtske tabele, ki je objavljena na našem spletnem mestu. Frankfurtska tabela sicer ni del veljavne zakonodaje, ampak je zgolj pripomoček za oblikovanje višine zahtevka, ki ga potrošnik uveljavlja zoper turistično agencijo, ko storitve niso bile opravljene v skladu z dogovorom.

Vir: https://www.zps.si, Avtorica: Tina Fonovič

Objavljeno v Nasveti
ponedeljek, 04 julij 2016 13:06

Janez Sušnik začasno na čelu ZDUS-a

Zbor članov Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) je na zboru članov v Izoli sprejel odstopno izjavo dosedanjega predsednika Antona Donka in za začasnega predsednika imenoval dosedanjega podpredsednika Zdusa Janeza Sušnika. Ta bo funkcijo opravljal predvidoma do decembra, ko naj bi Zdus izbral novega predsednika zveze.

Delegati so na zboru članov, ki je potekal 30.6.2016, sprejeli nepreklicno odstopno izjavo Donka, ki so ji botrovali zdravstveni razlogi, obenem pa za začasnega predsednika imenovali Sušnika, ki mu bo v času do imenovanja novega predsednika funkcija podpredsednika mirovala. Postopek evidentiranja kandidatov za novega predsednika bo stekel septembra, novega predsednika Zdusa pa bodo predvidoma izvolili 15. decembra.
 
Člane zbora je nenapovedano obiskala tudi ministrica za delo Anja Kopač Mrak, ki se je Donku zahvalila za uspešno vodenje Zdusa, hkrati pa izrazila upanje v dobro sodelovanje s Sušnikom. Ministrica se je ob tem zavezala h konstruktivnemu dialogu z zvezo društev upokojencev kot eno "najpomembnejših nevladnih organizacij, ki pokrivajo interese starejših".
Sušnik pa je po izvolitvi za STA med prednostnimi nalogami, ki jih bo treba nasloviti do konca leta, navedel področja pokojnin, zdravstva in sociale ter vprašanji zakona o dolgotrajni oskrbi in demografskega sklada.
"Pokojnine stalno padajo, indeksacija pokojnin gre navzdol, tako da je danes za 40-letno delo osnova samo še 60-odstotna, kar pomeni, da ljudje dobijo po 450, 460 evrov pokojnine, kar ni dostojno za življenje," je ocenil Sušnik.
 
V Zdusu bodo na poslance tako naslovili pobudo, da bi tudi delodajalce pripravili do tega, da na osnovi povečanih osebnih dohodkov, zlasti najnižjih, dosežejo dostojne plače in tudi dostojne pokojnine. Pri tem se bodo v Zdusu navezali na vse stranke oz. poslanske skupine, je še napovedal Sušnik.
Zbor članov je danes med drugim sprejel tudi revidirano letno poročilo Zdusa in poročilo o poslovanju za leto 2015. 
Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework