Prispevki filtrirani po datumu: četrtek, 05 februar 2015
četrtek, 05 februar 2015 12:36

Sami si naredite topel in moden šal

V teh hladnih zimskih dneh ne gre brez toplega volnenega šala, ki si ga pred odhodom ven ovijemo okoli vratu in z njim popestrimo še tako preprosto vsakodnevno kombinacijo. Poleg velikih šalov, ki spominjajo na oddejo, so letos zelo priljubljeni tudi tako imenovani 'neskončni' šali, ki jih z malo truda in volje lahko naredite tudi sami doma!

Šali so lahko narejeni iz perja, pliša ali vezenin. Spominjajo na igro različnih svetov, ki ustvarjajo glamurozen pridih edinstvenosti. Včasih zamenjajo tudi modne dodatke, medtem ko so nekateri narejeni iz velikih pletenih vzorcev, v pisanih barvah in različnih oblikah. Dodani so jim cofki in različni okraski, vse od bleščic pa do kristalčkov in celo priljubljenih zakovic.

 

Lahko pa so povsem preprosti enobarvni. Roko na srce, najbolj pomembno je to, da so topli. S pomočjo naslednjega video vodiča lahko moden pleten šal naredite tudi sami doma. Vse, kar potrebuješ, sta volna ter ščepec časa in volje!

 

 

Vir: http://www.zadovoljna.si/

Objavljeno v Video
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je v skladu s šestim odstavkom 140. člena ZPIZ-2 v tem mesecu po uradni dolžnosti pričel s posredovanjem informacij o pričakovani višini predčasne oziroma starostne pokojnine tistim zavarovancem, ki bodo v letu 2015 dopolnili 58 let starosti.

Na podlagi Pravilnika o posredovanju informacije o pričakovani višini predčasne oziroma starostne pokojnine (Uradni list RS, št. 95/14) bo zavod pri posredovanju informacije o pričakovani višini starostne oziroma predčasne pokojnine upošteval več meril.

Informacijo o pričakovani višini pokojnine in prvem možnem datumu upokojitve bodo prejeli zavarovanci, ki do dopolnitve 65 let starosti izpolnijo pogoje za priznanje pravice do starostne pokojnine ali predčasne pokojnine na podlagi zavarovalne dobe, dopolnjene v Republiki Sloveniji in so rezidenti Republike Slovenije. Tistim, ki v koledarskem letu dopolnijo 58 let starosti in do dopolnitve 65 let starosti ne bodo izpolnili pogojev za pridobitev pravice do predčasne pokojnine oziroma starostne pokojnine, bo zavod poslal obvestilo o dopolnjeni pokojninski dobi. Informacija se ne bo posredovala uživalcem izplačila 20 % predčasne ali starostne pokojnine, uživalcem delnih pokojnin in uživalcem sorazmernega dela pokojnine.

Če bo zavarovanec izpolnil pogoje za priznanje pravice do predčasne pokojnine pred pogoji za priznanje pravice do starostne pokojnine, bo poleg informacije o pričakovani višini starostne pokojnine prejel tudi informacijo o pričakovani višini predčasne pokojnine.

Pri informativnem izračunu ne bo upoštevana dodana doba iz naslova vključitve v obvezno dodatno pokojninsko oziroma poklicno zavarovanje, zavarovalna doba, dopolnjena v tujini in znižanje starostne meje za pridobitev pravice do starostne pokojnine (skrb za otroke, obvezno zavarovanje pred dopolnjenim 18. letom starosti, služenje obveznega vojaškega roka), upoštevalo pa se bo znižanje starostne meje zaradi štetja zavarovalne dobe s povečanim trajanjem.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije

Kolodvorska 15, 1000 Ljubljana

Telefon: (01) 474 51 00

www.zpiz.s

Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework