Prispevki filtrirani po datumu: petek, 27 februar 2015
Prhljaj se zdi kot nepremagljiva lepotna nadloga. Naj si lase še tako umivamo, vedno se vrne, se usipa na naša ramena, zelo rad ostane na naslonjačih, kavčih….pa vendar obstaja mnogo učinkovitih sredstev, ki ukrotijo te odpadle kožne luske, seveda brez agresivnih kemikalij in obiskov pri dermatologih. Rešitev je na dosegu roke, to je pri vas doma.

 

 

 

 

 

SPIRANJE S KISOM

prhljaj kako se znebiti kis

Spiranje lasišča z jabolčnim kisom se morda sliši grozna ideja, vendar učinkovito napada prhljaj ob samem viru. Kis namreč odstranjuje kožno plast, ki se spreminja v prhljaj, ob tem pa ne zamaši por, istočasno pa učinkuje tudi proti glivicam. Nekatere vrste glivic namreč tudi povzročajo prhljaj.

Recept: potrebujete pol skodelice vroče oziroma tople vode in pol skodelice jabolčnega kisa. Oboje premešajte, zlijte na lase, nežno vtirajte v lasišče nekaj minut in sperite z vodo. Počakajte od 8-12 ur, potem si lase umijte kot običajno. Postopek ponavljajte vsak teden.

POMAGA SODA BIKARBONA

prhljaj kako se znebiti soda bikarbona

Soda bikarbona je praktičen pripomoček v vsakem gospodinjstvu, celo pri odstranjevanju prhljaja se izvrstno obnese. Učinkuje blago luščilno, uničuje pa tudi glivice.

Recept: potrebujete eno žličko sode bikarbone, skodelico vode, nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina ( po želji). Zmešajte sestavine in mešanico uporabite namesto šampona, najbolje vsakodnevno.

MOČ USTNE VODE

 

prhljaj kako se znebiti ustna vodica

Najbolj prodajana ustna voda v Ameriki je bila v 30. in 40. letih prejšnjega stoletja namenjena tudi odstranjevanju prhljaja. Kako to? Ustne vode imajo na splošno močne antiseptične lastnosti, delujejo protiglivično in so zato idealne pri premagovanju prhljaja.

Recept: zmešajte dva dela navadne vode z enim delom ustne vode. Po umivanju las zlijte mešanico na lasišče in ga nežno zmasirajte. Pustite učinkovati 30 minut, nato sperite.

VZEMITE ASPIRIN

 

prhljaj kako se znebiti aspirin

Aspirin ne preganja le glavobola, ampak je odličen tudi v vlogi zdravila zoper prhljaj. Salicilna kislina, ki jo vsebuje aspirin, je aktivna sestavina mnogih komercialnih šamponov proti prhljaju. Ima protimikrobne lastnosti in pomaga pri vneti koži, ki pogosto spremlja prhljaj.

Recept: potrebujete dve tableti aspirina in šampon. Tablete zdrobite v droben prah. Pred uporabo ga dodajte svojemu običajnemu šamponu. Vtrite v lasišče, počakajte dve minuti, da učinkuje, nato temeljito sperite.

OLJE ČAJEVCA DELA ČUDEŽE

 

prhljaj kako se znebiti olje čajevca

Čeprav je povod za nastanek prhljaja tudi preveč mastno lasišče, nekatera olja kljub temu pomagajo pri prhljaju. Na primer olje čajevca, ki učinkuje protiglivično in na splošno blagodejno vpliva na kožo, zlasti kadar je vneta ali razdražena.

Recept: potrebujemo eno žlico olja čajevca, eno skodelico tople vode in stekleničko z nastavkom za pršenje. Nalijte vodo in olje v stekleničko, ter dobro pretresite. Vsakič po umivanju las popršite mešanico po lasišču in rahlo vtrite. Ne izpirajte!

IZKORISTITE PREDNOST ALOE VERE

prhljaj kako se znebiti aloe vera


Aloe vera ni nepogrešljiva le pri opeklinah in izsušeni koži, odlična je tudi pri odstranjevanju prhljaja. Njena prednost je v tem, da upočasni razraščanje in prehitro odmiranje kožnih celic, ter jim pomaga, da začnejo delovati normalno.

Recept: potrebujete 100- odstotni gel aloe vere, ki ga umasirate v lase 15 minut pred umivanjem. Po 15 minutah lase našamponirajte kot običajno.

SOL NI SAMO ZA V KUHINJO

prhljaj kako se znebiti sol

Sol uporabljamo vsak dan v kuhinji. Zakaj je ne bi še v kopalnici? Rahlo abrazivni kristalčki soli delujejo luščilno, odstranjujejo z lasišča odvečno maščobo in odmrle kožne celice.

Recept: potrebujete 3 žlice soli, ki jo nežno umasirate v rahlo navlažene lase. Sperite in si takoj zatem umijte lase s šamponom.

Objavljeno v Nasveti
Čeprav je svet pokojninskega zavoda podprl izredno uskladitev pokojnin v letošnjem letu, vlada k temu ne bo dala soglasja, je zatrdil premier Cerar.
 
Svet Zpiza je na današnji seji podprl predlog za izredno uskladitev pokojnin v letošnjem letu. Za predlog je glasovalo 11 članov 26-članskega sveta, sedem članov je bilo proti, dva pa sta se vzdržala.
 
K sklepu sveta pa bi morala za njegovo veljavo soglasje dati tudi vlada, vendar je njen predsednik Miro Cerar zagotovil, da se to ne bo zgodilo. Vlada ne more in ne sme dati soglasja k izredni uskladitvi pokojnin, če želi ohraniti zaveze do državljanov in mednarodnih aktov, je pojasnil.
 
Uskladitev bi dvignila proračunski primanjkljaj
Slovenija se je po besedah Cerarja namreč zavezala, da bo proračunski primanjkljaj obdržala pod tremi odstotki, takšen ukrep pa bi ga dvignil nad to mejo. "Prišli bi v nedovoljen in neprimeren proračunski primanjkljaj," meni premier. "Takšen predlog jenekorekten, sam tudi mislim, da je neodgovoren do države in državljanov, ignorantski celo."
 
Prepričan je, da gre za zavajanje in da imajo "ti manevri pravzaprav samo en cilj, to je slabiti neko koherentnost sistema".
 
Usklajevanje kljub vsemu je ena izmed zavez vlade
"V tem času bi bilo prav, da se držimo sklenjenih dogovorov, kajti s tem socialnim sporazumevanjem, s katerim ohranjamo socialni mir in neko konstruktivno držo, delamo veliko več kot pa z nekim takšnim neprimernim ravnanjem," je še dodal Cerar.
 
Spomnil je, da so na dan sprejemanja rebalansa proračuna javnosti zelo jasno povedali, da je usklajevanje pokojnin ena izmed zavez vlade in da jih bo ta usklajevala že na začetku leta 2016, tako kot so se k temu zavezali tudi s koalicijsko pogodbo, v kar so privolili tudi koalicijski partnerji.
 
Vir: http://www.zdus-zveza.si/, Avtor: T. H.
Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework