Zastonj programi za prenovo doma

Dizajniranje postavitve pohištva Dizajniranje postavitve pohištva
sreda, 30 januar 2013 08:27
(0 glasov)

Se sprašujete kako oblikovati načrtovati svojo sanjsko hišo? Brskanje po spletnih straneh povezanih z arhitekturnimi trendi, kupovanje revij in knjig iz področja notranje opreme ali obisk najbližjega pohištvenega centra so precej dober začetek. Ampak ne bi bilo lažje, če bi lahko podobo vašega novega doma ustvarili kar s pomočjo računalnika? Nič lažjega.

V nadaljevanju vam predstavljamo 10 brezplačnih spletnih orodij, s pomočjo katerih boste lahko zlahka ustvarili načrt za prenovo vaše kopalnice, dnevne sobe, pisarne ali kakšnega drugega bivalnega prostora. Pri tem bo predznanje iz področja notranjega oblikovanja povsem odveč, saj so omenjena orodja v prvi vrsti namenjena »navadnim« smrtnikom.

1. Autodesk Homestyler (goo.gl/QZBiu)
Podjetje Autodesk je znano po svojih programih za 3D načrtovanje, kot so AutoCAD, Revit in Maya. Ko je govora o načrtovanju notranjih prostorov, Autodesk uporabnikom ponuja izdelek imenovan Homestyler, ki omogoča načrtovanje hiš, dnevnih sob, kuhinj, kopalnic in vizualizacijo le teh v 2D in 3D prikazu. Programska oprema je precej enostavna za uporabo. Ta deluje na principu povleci in spusti, na tak način pa lahko v sobo dodajamo vrata, okna, kot tudi različne vrste pohištva in ostale dodatke. Končno kreacijo lahko delite tudi s prijatelji na različnih družbenih omrežjih.

2. MyDeco.com (goo.gl/UcDbN)
MyDeco je brezplačno spletno orodje, ki vam pomagalo pri načrtovanju prostora v 3D obliki. Prav tako ga lahko uporabite za načrtovanje celotne hiše, kuhinje, pisarne in ostalih prostorov. Z vstopom v program lahko začnete oblikovati iz nič ali pa naložite želen tloris prostora, ki vam bo prihranil veliko časa in truda. Uporabnikom je na voljo široka paleta 3D pohištva, ki ga lahko enostavno nameščamo na želeno mesto. S pomočjo takšnega 3D okolja si boste lahko ustvarili določeno sliko in še pred dejansko prenovo določili karseda optimalno pozicijo posamezne opreme. Program uporabnikom prav tako omogoča pleskanje zidov, dodajanje različnih preprog, kamna, ploščic, lesa in tapet.

3. Sweet Home 3D (goo.gl/E5GrB)
Sweet Home 3D je še ena brezplačno orodje za virtualno notranjo opremljanje, ki vam bo v veliko pomoč pri pripravi in ​​načrtovanju nove podobe vašega doma. S pomočjo orodja lahko izberete posamezne kose pohištva in jih namestite na želeno mesto. Program vam bo po opravljenem nameščanju rezultat prikazal v 3D podobi. Orodje je na voljo v dveh različicah. Program lahko namreč namestite na vaš računalnik ali pa orodje enostavno uporabljate preko spleta.

4. Design A Room (goo.gl/NTTjP)
Design A Room je virtualno orodje za precej enostavno preoblikovanje notranje podobe določenega prostora. Orodje vam omogoča hitro izbiro želene sobe: dnevna soba, spalnica, kuhinja, kopalnica, nato pa lahko izberete slog, ki je najbolj po vašem okusu: športen, sodoben, tradicionalen, eklektični ali evropski. Po tem izboru lahko preizkusite različne barve zidov, dodajate pohištvo, spremenite vrsto talne podlage, itd. Po končanem načrtovanju, lahko vaš nov projekt delite tudi s prijatelji.

5. Smartdraw (goo.gl/hh5jY)
S pomočjo programskega orodja Smartdraw boste zlahka kreirali tloris vaše sanjske hiše. Ne glede na to ali želite izrisati načrt celotne hiše, nove kuhinje, kopalnice, pisarne ali okolice, bo program Smartdraw idealno orodje za takšne podvige. Smartdraw ponuja na tisoče gotovih rešitev za postavitev posamezne opreme, kot so omare, kuhinje, okrasne rastline, krajinski elementi, različne teksture, itd. Uporaba orodja od vas ne bo zahtevala nikakršnega predznanja iz področja notranjega oblikovanja, kljub temu pa boste lahko z njim ustvarili odlične rezultate.

6. IKEA – Home Planner (goo.gl/mbB2q)
S pomočjo Ikejinega programskega orodja, boste lahko ves njihov asortiment pred nakupom dejansko postavili v vašo virtualno stanovanje. Aplikacija deluje na način povleci in spusti, s čemer lahko želene kose Ikejinega pohištva enostavno premikate po virtualnem prostoru. S tem lahko preizkusite različne položaje in stile, dokler ne pridete do najbolj idealne rešitve. Program hkrati ponuja še izračun stroškov izbranega ohišja, prav tako pa lahko imena in šifre izbranih kosov pohištva natisnete na papir, s čemer bo vaš naslednji nakup veliko lažji.

7. SmallBluePrinter – Floor Planner (goo.gl/91VKB)
Program SmallBluePrinter uporabnikom omogoča preprost način za ustvarjanje različnih tlorisov. Podobno kot zgoraj našteti programi, tudi SmallBluePrinter s pomočjo mehanizma povleci in spusti omogoča enostavno dodajanje različnega pohištva v posamezne prostore, s čemer bo načrtovanje vašega novega prostora veliko lažje.

8. SmallBluePrinter - Garden Planner (goo.gl/YSrH6)
Program SmallBluePrinter – Garden Planner vam bo omogočil enostavno virtualno urejanje vašega vrta. Namesto oblikovanja notranjih prostorov, boste lahko s tem programov skrbno načrtovali in urejali vašo okolico. Dodajate lahko različna drevesa, rože, ribnik kot tudi različne ploščice in tlakovce, vse skupaj pa lahko razporejate in premikate kakor vas je volja. Vrt lahko tudi povečate in zmanjšate, prav tako pa lahko spreminjate barve posameznih artiklov.

9. Arrange-a-Room (goo.gl/Q2oeQ)
Arrange-a-Room je enostavna spletna aplikacija za načrtovanje vašega doma. Ta omogoča enostavno spreminjanje oblike prostora, prilagajanje velikosti pohištva, eksperimentiranje z različnimi slogi in barvami in še mnogo več.

10. 3Dream (goo.gl/so8R3)
3Dream je program, ki omogoča izjemno preprosto načrtovanje in opremljanje notranjih prostorov. Z veliko bazo več kot 7500 kosov pohištva, tekstur in različnih materialov za opremljanje doma, boste lahko ustvarili odlične 2D kot tudi 3D skice vašega sanjskega domovanja, te pa boste lahko prav tako delili s prijatelji.

Vir: http://www.racunalniske-novice.com

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework