Učenje računalništva z dijakom - prostovoljcem

Učenje računalništva za starejše Učenje računalništva za starejše Foto: Računalniške novice
četrtek, 12 september 2013 09:24
(0 glasov)

Računalniška pismenost starejših je skoraj nuja, saj jim računalnik lahko marsikje pomaga.

Žal pa Slovenija pri uporabi računalnika med ljudmi, starejšimi od 50 let, precej zaostaja za evropskim povprečjem. Na Inštitutu Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje so v zadnjih letih razvili in dodobra preizkusili družabništvo dijakov in starostnikov ob učenju računalništva.

Gimnazije in druge srednje šole, ki pri tem sodelujejo, omogočajo, da se posamezni dijak eno uro na teden druži s starejšim pri učenju računalništva. Inštitut oba usposobi za kakovostno druženje in učenje računalništva, nato pa ju spremlja skupaj z mentorjem iz šole. Doslej je vsak od več kot sto učnih parov dosegel osnovni cilj – naučiti se vsakdanje rabe računalnika za tiste potrebe, ki jih ima starejši, poleg tega pa je pri vseh parih razvil tudi lep odnos.

Program se začne jeseni in poteka vse šolsko leto. Večinoma se pari dobivajo v prostorih gimnazij in srednjih šol ali v prostorih Inštituta Antona Trstenjaka, ob koncu šolskega leta pa pripravijo skupno srečanje.

Upokojenci, ki ste iz Ljubljane ali okolice in bi se želeli ob prijetnem druženju z mladim človekom brezplačno naučiti osnov računalništva ali izpopolniti svoje računalniško znanje, se lahko do konca septembra prijavite Inštitutu Antona Trstenjaka na telefonsko številko 01 433 93 01 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vir: http://www.vzajemnost.si

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework