Bo Evropska unija leta 2015 ukinila mobilno gostovanje?

petek, 24 maj 2013 11:35
(0 glasov)

Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je napovedala, da bo Evropska unija že leta 2015 odpravila vsak obliko gostovanja za uporabnike storitev mobilne telefonije. Evropska komisija bo za ta namen namenila kar 110 milijard evrov denarnih sredstev.

Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije zagotovila, da bo Evropska unija še pred letom 2015 odpravila vsako obliko gostovanja. Ker gre tu za izjemno ambiciozen in zahteven projekt ne preseneča, da bo Evropska komisija za ta namen morala nameniti kar 110 milijard evrov denarnih sredstev oziroma kar 0,8-odstotka celotnega proračuna Evropske unije. S tem bodo največ pridobili uporabniki, ki veliko potujejo širom Evrope, saj bodo tako klici kot mobilni internet občutno cenejši kot danes.

Komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes bo poleg odprave gostovanja zagotovila še postavitev hitrejšega mobilnega interneta in boljši dostop do digitalnih storitev. To bo za Evropsko komisijo prav tako velik zalogaj, saj v Evropi danes posluje več kot 100 različnih ponudnikov storitev mobilne telefonije, medtem ko jih v ZDA najdemo le šest, na Kitajskem pa komajda tri.

Ker ima Evropska komisija ima za uresničitev ambicioznega projekta le poldrugo leto časa, mnogi poznavalci verjamejo, da projekt ne bo izpeljan do konca. Uspešnost projekta pa bo kakopak v največji meri seveda odvisna od razpoložljivih sredstev, saj se Evropska unija še ni otresla primeža gospodarske in finančne krize.

Vir: http://www.racunalniske-novice.com

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework