Prispevki filtrirani po datumu: četrtek, 20 februar 2014
četrtek, 20 februar 2014 13:13

Natečaj medgeneracijskega sodelovanja

POVABILO VSEM GENERACIJAM

Festival za tretje življenjsko obdobje je priložnost za predstavitev medgeneracijskega sodelovanja, izmenjavo dragocenih izkušenj, pridobljenih ob uresničevanju načrtovanih prostovoljnih dejavnosti ter za poglobitev in usvojitev novih znanj na tem področju. 
Z objavljenim natečajem želimo seznaniti širšo javnost o dejavnostih in dogodkih, posameznikih in organizacijah, katerih prostovoljno delo je osredotočeno na krepitev megeneracijskega dialoga. 

Vabimo vse, ki s svojim prostovoljnim delom spodbujate in poglabljate povezovanje med generacijami s konkretnimi akcijami, projekti, delavnicami ali drugimi dejavnostmi, da svoje delo predstavite javnosti in tako spodbudite širšo družbo k bolj aktivnemu delovanju. 

Ob letošnjem dvajseti obletnici mednarodnega leta družine 2014 (OZN), se je vredno spomniti, da brez medgeneracijske izmenjave znanj ni dialoga. 

Dejavnosti in projekti, ki jih vodijo starejši posamezniki, so motivacija in priložnost za učenje za mlade, na drugi strani pa tudi mladi, s projekti medgeneracijskega učenja in druženja pri starejših vzbujajo veselje in simbiotično sobivanje.


NATEČAJ MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA išče:

  • Mlado srce za nasmeh starejših in
  • Plemenito zrelo srce za nasmeh mlajših.

Več o sodelovanju na natečaju si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v Novice
četrtek, 20 februar 2014 13:04

Literarni natečaj za upokojence

Ob dvajseti obletnici mednarodnega leta družine 2014 (OZN), so v okviru Festivala za tretje življensko obdobje za Vas pripravili literarni natečaj za starejše, s katerim Vas želijo spodbuditi k razmišljanju o tem, kakšni so odnosi znotraj Vaše družine, kakšen je odnos Vaše družine do okolice ter, da z nami delite svoje bogate izkušnje in opažanja. 

Razpisujejo literarni natečaj za starejše na temo:  

Kako živimo in delamo v naši družini

Natečaj sestavljajajo trije podnaslovi:

  1. Kako si pomagamo, sodelujemo in ustvarjamo v naši družini,
  2. Družinsko življenje in delo na podeželju (ob mednarodnem letu družinskega kmetovanja 2014),
  3. Kako prenašam svoje znanje in izkušnje na mlajše generacije.

Družina je pomemben dejavnik v razvoju vsakega posameznika. Stari rek drži, da kar se Janezek nauči, to Janezek zna in največ smo se naučili prav v domačem okolju. 

Na festivalu se trudijo, da bi med generacijami vzpostavili dialog, saj lahko en drugega marsikaj naučimo. Je morda vnukinja dedka naučila “deskati” po spletu? Je morda dedek vnuka naučil kako lahko sam popravi kolo? 

Vse o natečaju si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v Novice

Številni lastniki, ki so v preteklih dneh prejeli obvestilo Geodetske uprave RS o nepremičnini, želijo te dni urediti podatke o svojih nepremičninah, zaradi česar se je močno povečalo število klicev na brezplačno telefonsko številko 080 22 15. Časa za urejanje podatkov je še dovolj, kljub temu pa v nadaljevanju objavljamo nekaj nasvetov, kje in kako lahko to lastniki nepremičnin naredijo.

 

Podatke o nepremičninah lahko lastniki spremenijo z obiskom na območnih geodetskih enotah ali s pomočjo spletne aplikacije 'Spreminjanje podatkov registra nepremičnin' na spletni strani GURS (www.gu.gov.si) in portalu e-Prostor (www.e-prostor.gov.si/).

 

Za obisk na območni geodetski enoti se je treba naročiti s klicem na brezplačno številko 080 22 15 ali na spletu prek že omenjene spletne aplikacije za spreminjanje podatkov.

 

GURS poudarja, da s klicem na 080 22 15 ni možno spreminjati podatkov, ampak se lahko lastniki le naročijo za osebni obisk na območni enoti ali za povratni klic strokovnjaka – geodeta, ki odgovarja na vprašanja državljanov. Da bi sistem naročanja hitreje in bolj nemoteno potekal, vse klicatelje naprošajo, da imajo pred klicem na številko 080 22 15 pripravljene osebne podatke (EMŠO).

 

Druga možnost za naročanje na termin obiska pri eni od geodetskih uprav ali pisarn je tudi aplikacija 'Spreminjanje podatkov registra nepremičnin', na spletni strani GURS www.gu.gov.si in portalu e-Prostor www.e-prostor.gov.si/. S pomočjo aplikacije se lahko lastniki naročijo ali pa tudi sami urejajo podatke o nepremičninah. Za vstop v aplikacijo je potrebna koda, ki je navedena na obvestilu o nepremičninah in informativno izračunanem davku.

 

Na spletni strani www.gu.gov.si je objavljena tudi brošura s podrobnimi pojasnili in navodili za urejanje podatkov v registru nepremičnin GURS in pri drugih organih. Dostopna je tudi na vseh območnih geodetskih upravah in pisarnah.

 

Podatke o nepremičninah je možno spreminjati do 31. marca 2014. Čeprav je bilo do včeraj na posamezne enote naročenih že 11.390 strank, zagotavljajo, da bodo vsi, ki bodo to želeli, lahko uredili svoje podatke, prosimo pa za strpnost in razumevanje. 7221 lastnikov jih je medtem svoje podatke že uredilo.

 

Vir: http://www.mnz.gov.si/

 

Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework