Kaj so nam napovedali Maji za leto 2014

sreda, 08 januar 2014 10:03
(2 glasov)

Kaj so napovedali Maji za leto 2014

Se še spomnite množične evforije pred domnevnim koncem sveta 21.12. 2012? Na ta datum naj bi bilopo trditvah poznavalcev konec majevskega koledarja in torej konec sveta. A ker je omenjeni dan minil povsem mirno, pa tudi doselj se še ni zgodilo nič kaj posebej kataklizmičnega, je moralo nekje priti do napake.

Pri Majih ali interpretatorjih njihovih napovedi? Menda pri tistih, ki so njihove napovedi razlagali. Majevski starešine baje nikakor niso verjeli, da bi se na 21.12. 2012 zgodilo kaj posebnega. A po prepričanju Majev naj bi se do konca leta 2015 lahko v vsakem trenutku zgodil fizični premik polov.

Če pogledamo zgodovino planeta in nas, se spremembe navadno res niso zgodile kar čez noč. Razvoj vsega na Zemlji je polekal dolgo in očasi. Na milijone let je trajalo, da se ustvari planet, stotine tisoče let da se razvije ena rastlinska ali živalska vrsta, celo človek se je razvijal na deset tisoče let, danes pa se nam zdi kar samoumevno, da smo se še pred 100 leti prevažali s konji in kočijami, pred 20-imi še nismo imeli mobilnikov... v zadnjih letih je bil napredek bliskovit. In ta pospešek v evoluciji je primerljiv z vzorcem, ki ga predstavlja majevska spirala časa, ki se je že zaključila 21.12.2012. Prešli smo vse cikle razvoja, ki so imitacija kozmičnih ciklov, in vstopili v nov kozmični cikel, ki ga že močno čutimo, a zaenkrat vidimo le obrise, saj stari sistem še vedno za silo ohranja svojo formo, je pa tik pred kolapsom, ki bo prinesel popolno preobrazbo. 21.12.2012 smo namreč vstopili v Okno konca Časa.

Leta 2013 se je začel prehod oziroma smo vstopili iz tako dolgo trajajoče Moške zavesti v Žensko Zavest, ki prinaša povsem drug svet in strukture. Moški del je logičen, umski, vedno želi natančna navodila. Ženski del pa je intuitiven, usmerjen navznoter in ustvarja iz srca. Vsi obstoječi gospodarski, politični, bančni, šolski in ostali sistemi so bili zasnovani na moškem principu kakor tudi vse strukture, ki vladajo in držijo svet v navidezni moči. Glede na trenutno dogajanje pri nas in po svetu, je to tudi nekaj, kar se ruši.

V 2014 bodo spremembe še bolj eksplicitne. Da pride novo, mora najprej oditi staro. Sliši se preprosto, a vendar to sproža strah in povzroča kaos. Vsa navidezna varnost in trdnost odhaja. Vse neetično, kar je temeljijo na izkoriščanju in nemoralnem odnosu do drugih bitij na planetu, se končuje, kajti naš planet prehaja na drugo raven bivanja. Svet, ki ga poznamo, je le ena različica realnosti, ki je trenutno vidna, pred nami pa so neomejena obzorja, v katera vstopamo.

Mayi niso nikoli govorili o koncu sveta, kot o propadu civilizacije, govorili so o koncu sveta, kot ga poznamo, in rojstvu novega, ki bo preseglo našo najbolj divjo domišljijo. Največ, kar lahko naredimo v tem obdobju prehod,a je, da se usmerimo vase, kjer so vedno bili vsi odgovori, ki jih potrebujemo. Na tem prehodu časa je treba sprejeti polno odgovornost za svoje življenje, za vsa dejanja in ne-dejanja. Odpuščanje čustvenih bremen je lahko ključno pri tem, da resnično zaživimo polno. Sočutje do sebe in drug do drugega veliko pripomore k očiščenju duše.

Obstajata le dve izbiri: življenje iz ljubezni in življenje iz strahu. Ti dve stanji duha pogojujeta vse ostale okoliščine življenja. Čas, ki prihaja in je že tu, prinaša čutenje brezpogojne ljubezni do vsakogar. Kot individumi obstajamo na tem nivoju bivanja, na vseh višjih nivojih pa smo v resnici eno. Postajamo opazovalec življenja, namesto da bi bili čustveno vpleteni v vse vrtince in drame, ki se trenutno odvijajo v svetu. Življenje postaja veliko bolj lahkotno, iz trenutka v trenutek začenjamo bolj živeti svoje sanje.

Poglejmo spremembe z astrološkega vidika, ki so ga upoštevali Maji pri izdelavi njihovega koledarja. Zemlja opravi en obrat okrog svoje osi v 24 urah. Ampak koncept ur, minut, sekund... smo si zamislili mi, dejansko pa je to le en obrat okrog Zemljine osi. Luna potrebuje 28 dni da obkroži Zemljo in ta naraven cikel lune, na Zemlji imenovan tudi ženski cikel, čustveno in psihološko vpliva na ljudi. Ker pa kot planet krožimo hkrati tudi okrog Sonca, je ta naš celoten krog mogoče čez štiri letne čase strniti in definirati kot eno leto. Hkrati pa naše osončje, čisto počasi kroži po zunanjem robu naše spiralne galaksije. Naše osončje ima rahlo sinusoidno gibanje in ta sinusoida zaokroži svojo celo pot v 25.625 letih, kar Maji imenujejo galaktični dan.

TaS tega vidika vstopamo v dobo petega sonca, saj je vsako prečkanje sinusoide čez presek naše mlečne ceste kot polletni solsticij za Zemljo. In dva solsticija sta potrebna za poln cikel. Tako da ni naključje, da je Atlantidska civilizacija doživela svoj konec ravno pred približno 13.000 leti, zdaj pa se spet srečujemo z novim koncem civilizacije in pojavljanjem novih oblik bivanja - te bodo postale nova civilizacija na Novi Zemlji. Iz kozmičnega vidika je torej najbolj naravno sprejemati in sodelovati v ciklih in se spreminjati v skladu z njimi. Vstopili smo torej v rojstvo nove zavesti, ki nam prinaša popolnoma nov način bivanja.

Vir: http://lifestyle.enaa.com

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework