Mirko in Erika Kotnik: »Polovička« in »Druga polovička«

sreda, 30 oktober 2013 18:30
(0 glasov)

Poslanstvo DOSOR-ja, doma starejših občanov Radenci, se gradi tudi s socialno vključenostjo starejših v širše okolje.

V ta namen potekajo različni dogodki, katerih glavni namen je razbijanje stereotipov o starosti kot zadnji postaji pred smrtjo, ko ljudje ne morejo udejanjati svojih interesov. Tako našim stanovalcem omogočamo, da interese iz aktivnega obdobja svojega življenja tudi kasneje dopolnjujejo s svojimi izkušnjami in so še vedno aktivni na svojem interesnem področju. Tokratno se nanaša na literarno ustvarjanje.

 

Zato zdaj pišem sam svoj stih,

da ga ne vrže vsak prepih,

da se bere vedno znova,

vsaka je vrstica nova.

                                 (Mirko Kotnik)

V torek, 29. oktobra, je v DOSOR-ju potekala predstavitev pesniških zbirk »Polovička« in »Druga polovička« zakoncev Mirka in Erike Kotnik z namenom, da se naši stanovalci seznanijo z literaturo svojih sovrstnikov, ki sta s pesnjenjem aktivna v zrelejših, zlasti v svojih upokojenskih letih. Zakonca prihajata s Krčevine pri Vurbergu, literarno pa ustvarjata v Seniorski literarni delavnici pri Mariborski literarni družbi. Oba sta tudi člana Literarnega kluba na Ptuju.

kotnik poezija

Z avtorjema se je pogovarjala Marjanca Ferko Omahen, sicer profesorica slovenščine.

Poleg DOSOR-jevih stanovalcev se je prireditve udeležilo tudi precej zunanjih obiskovalcev.

Dodatne informacije:    Nada Verdev,       tel.: 386(0)2 568 46 10,               e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework