Projekt Net age

ponedeljek, 25 marec 2013 15:36
(0 glasov)

SPOROČILO ZA JAVNOST
Kick- off meeting of the Net age project
21.-22. marec 2013
Hrvatska Gospodarska Zbornica, Trumbićeva obala 4.
Split - Hrvaška

Kick-off meeting projekta Net age ("Spodbujanje regionalnega socialnega razvoja s poudarkom na pospeševanju mrežnega povezovanja deležnikov s področja institucionalnega varstva in prostovoljnega dela za povečanje inovativnosti pri izvajanju socialno-zdravstvenih storitev za starajoče ljudi"), ki se financira v okviru programa sodelovanja IPA Adriatic, je potekala v Splitu, Hrvaška, od 21. do 22. marca 2013.

projekt-net-age-adriatic-ipaNamen projekta je krepitev trajnostnega razvoja zmogljivosti v jadranskih regijah, vključenih v projekt, ter demografski proces s poudarkom na inovativnih socialnih in zdravstvenih storitvah za aktivno staranje in samostojno življenje starejših, kar se implementira s sodelovanjem 13 partnerjev iz 6 držav, vključenih v programskem območju.

NET-age neposredno obravnava naslednje skupne glavne težave v koordinaciji, kakovosti in učinkovitosti politik in storitev namenjenim starejšim ljudem:
1) Pomanjkanje usklajenosti med javnimi in prostovoljnimi deležniki
2) Pomanjkanje ustrezno usposobljenih javnih uslužbencev in članov prostovoljnih organizacij
3) Pomanjkanje informacij in podatkov o socialnem skrbstvu, zdravstvenem varstvu in pomoči starejšim, o deležnikih vključenih v pomoč starejšim na domu, o storitvah, ki jih starejšim nudijo javno-zasebni izvajalci.

Projektni partnerji so vodilni partner Regija Marche – Oddelek za družbene dejavnosti – Zdravje in socialni programi - iz Italije, in partnerji – končni upravičenci: Društvo prostovoljcev Regije Marche (Italija), Mesto Split, Društvo MI Split, Regionalni svet Lezha (Albanija), Caritas Albanija (Albanija), Zavod za zdravstveno zavarovanje (Črna Gora), Društvo za demokratični napredek Zid (Črna Gora), Pokrajinski urad za socialno varstvo (Srbija), Humanitarni center Novi Sad (Srbija), Občina Kanal ob Soči (Slovenija), Pokrajinska zveza društev upokojencev Severna Primorska (Slovenija), Regija Emilia-Romagna – Oddelek za spodbujanje družbenih politik in integracijo imigracije, prostovoljstva, združenj in tretjega sektorja (Italija). Pridruženi partner je Evropski center prostovoljstva iz Bruslja.

Skupni proračun projekta Net age je 1.880.437,49 EUR in se bo izvajal do maja 2015. Kick-off meeting NET Age je organiziral končni upravičenec - projektni partner Mesto Split od 21. do 22. marca 2013 v Splitu, Hrvaška.

Med kick off meetingom so projektni partnerji razpravljali o glavnih ciljih in aktivnostih projekta, analizali delovne pakete, njihove aktivnosti in rezultate, delovni načrt, načrt diseminacije in komunikacije; prihodnje izzive, projektno vodenje, poročanje, postopke javnega naročanja, prav tako pa tudi uvod v informacijski sistem M.I.S.

Naslednji interni sestanek bo potekal v Lezhe v Albaniji v juliju 2013.

vir: http://www.zdus-zveza.si

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework