POVEJTE NAM KAKO JE BILO NEKOČ…

petek, 01 november 2019 12:54
(1 glas)

Pišem vam, da vam sporočim eno novičko o novi trgovini, da vam povem kako je z nosečnostjo in porodnišnico danes in da vas vprašam kako je bilo nekoč.

Sem mamica Sara in sem ravno dobro odprla svojo spletno trgovino www.vpricakovanju.si, kjer je med drugim  moč najti darila ob rojstvu - jim rečemo kar telegrami ob rojstvu in dekoracijo s katero okrasimo dom preden se novopečena mamica vrne iz porodnišnice. Torej lepo vabljeni v mojo trgovinico v kolikor bodo vaše hčerke, vnukinje oz. snahe postale mamice, da jim polepšate dan z našimi darili. Telegram v porodnišnico pošljemo v lični embalaži. 

 NAJ VAM POVEM KAKO JE DANES…

Ko punca/ženska posumi, da bi morda lahko bila noseča se hitro odpravi v bližnjo lekarno ali drogerijo, kjer za nekaj evrov lahko kupi sedaj že digitalni test nosečnosti, ki lahko pokaže tudi koliko tednov nosečnost že traja. Mamica se ob pozitivnem testu kaj hitro naroči na pregled pri izbranem ginekologu, kjer jo tekom nosečnosti skoraj vsak mesec čaka pregled. Mamice se ob veseli novički začnejo spraševati kdaj povedati za nosečnostkako za nosečnost povedati v službi in tudi kako oznaniti nosečnost doma in med prijatelji. Splet je preplavljen z idejami za oznanitev nosečnosti ,v moji trgovini pa je možno dobiti celo izdelke za oznanitev nosečnosti (npr. krožnik na katerem piše noseča sem - si predstavljate, da se posladkate s tortico in nato še izveste, da boste postali dedek ali babica? ).

Nosečnost sedaj lepo poteka, trebušček raste - vsi se veselijo novega družinskega člana. V zadnjem trimesečju, ali najpogosteje kar v devetem mesecu nosečnosti je zelo popularno, da bližnje prijateljice organizirajo zabavo za nosečnico - baby shower. Torej zabavo še pred prihodom družinskega člana, kjer se prijateljice podružijo, po navadi posladkajo in nosečnica prejme tudi darila za baby shower.

Potem pa sledi veliki dan – odhod v porodnišnico. Večina mamic rodi v porodnišnici in le redke doma. Če imaš srečo, da v porodnem bloku ni gneče, dobiš svojo porodno sobo. Potem si z malo štručko kaj hitro na oddelku kamor začnejo prihajati darila ob rojstvuTelegram v porodnišnico je res super, vsaj meni…oh to so bili lepi trenutki. Ne smem pozabiti omeniti obiskov partnerja v porodnišnici – obiski v porodnišnici Ljubljana so od 15h do 18h. Partner in sorojenci lahko pridejo v sobo porodnice na obisk.

Potem pa napoči veliki dan – dan, ko z novim družinskim članom odideš domov. Sama sem sedaj doma na vasi in pri nas je kar navada, da te pričaka štorklja ob rojstvu – zelo pogosto je to sedaj štorklja ob rojstvu z imenom otroka. Tudi na splošno je tako, da partner ali bližnji poskrbijo za neko dekoracijo kot dobrodošlico mamici in dojenčku, ki sta prišla iz porodnišnice.

Ko sem zadnjič v porodnišnico Ljubljana osebno nesla telegram ob rojstvu sem govorila z gospo, ki jih sprejema in povedala mi je, da je teh daril zelo veliko in da je tudi obiskov ogromno. Rekla je, da včasih je bilo tega manj in da je partner lahko prišel na obisk le za nekaj minut in še to zgolj na hodnik oz. avlo porodnišnice.

ZDAJ PA VAS VPRAŠAM, KAKO JE BILO NEKOČ?

 Kako so ženske izvedele, da so noseče, kako so sporočile novico, so rodile doma ali v porodnišnici. So bila v navadi kakšna darila, kako ste se poveselili za prihod novega družinskega člana? Kako je bilo z obiski v porodnišnici….vse me zanima? Z veseljem bomo prebirali o tem….Bodite lepo….

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework