Oskrbovana najemna stanovanja v Litiji bodo vseljiva jeseni

torek, 21 junij 2016 12:30
(0 glasov)
Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. je 14. 06. 2016 s Socialno varstvenim centrom Litija, d.o.o. podpisal pogodbo o nakupu 17 oskrbovanih stanovanj v Medgeneracijskem središču Šmelc, na Ljubljanski cesti 3 v Litiji.

 

Lokacija ima primerno infrastrukturo, v bližini so trgovine, železniška in avtobusna postaja. V objektu se nahajajo vrtec, glasbena šola, enota doma starejših občanov, kavarna, frizer, prodajalna sanitetnega materiala, varstveno delovni center in banka.

Objekt obsega pritličje in tri nadstropja. V pritličju dela z oskrbovanimi stanovanji je lociran vrtec, v zgornjih nadstropjih so oskrbovana stanovanja velikosti približno 31-46 m2, ki so primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Stanovanja bodo imela opremljeno kuhinjo in kopalnico (arhitekturno prilagojena, s prho in držali), vsako stanovanje bo imelo shrambo. Stanovanja so arhitekturno prilagojena za gibalno ovirane osebe, z dvigalom in skupnim prostorom za druženje stanovalcev. Namenjena so starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. Za stanovalce bo na voljo 17 parkirnih mest, od tega 3 za invalide. Nepremičninski sklad bo stanovanja oddal v najem za nedoločen čas. Stanovanja se bodo oddajala z razpisom in bodo vseljiva predvidoma jeseni.

To je že 16 objekt z oskrbovanimi najemnimi stanovanji Nepremičninskega sklada. V gradnji je 12 oskrbovanih stanovanj v Brežicah in Center starejših Izola s 60 oskrbovanimi najemnimi stanovanji, ki bodo vseljiva predvidoma v letu 2017.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o., Mala ulica 5, 1000 Ljubljana | 01 300 88 11 | Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

oskrbovana stanovanja litija 02oskrbovana stanovanja litija 03oskrbovana stanovanja litija 04oskrbovana stanovanja litija 05

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework