To soboto 14.11.2015 tradicionalno na Levstikovo popotovanje od Litije do Čateža

četrtek, 12 november 2015 11:35
(0 glasov)
Čas je bil, da bo Levstikov pohod končno spet v lepšem vremenu. Predlani je popoldne deževalo, lani so morali prvič v svoji zgodovini zaradi poplav po Sloveniji pohod celo prestaviti za en teden. Letos pa vremenoslovci napovedujejo lepše vreme.

 

Datum: sobota, 14. november 2015

 

Start: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru. Prijave na startu in kasneje ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (cca 1,5 km iz Litije).

 

Prijavnina za posameznike znaša 6,00 € in vključuje tudi dnevnik Levstikove poti in revijo Levstikova pot. ter praktično darilo. Prijave so obvezne!

 

Promet: Med 5 in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.

 

Parkiranje: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena v Litiji in ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator samo v primeru, da se skupina predhodno prijavi in prijavnino poravna pred prireditvijo.

 

Trasa poti: Litija (start in prijave) – Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska…
severna pot: … – Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).
južna pot: … Ježni vrh – Vinji vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu (21,5 km).
V drugem delu pohoda prireditev poteka po dveh trasah kot doslej, v Preski nad Kostrevnico pa se ob oznakah sami odločite po kateri boste nadaljevali. Obe trasi pa se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej v Šentlovrenc.

 

Kontrolnih točk za spominske žige na poti tudi letos ne bo. Prvi žig prejmete le ob prijavi na startu, na cilju na Čatežu pa le spominski žig, kdor ga bo želel (ni obvezen), kjer bo postavljen info pult za urejanje administrativnih zadev (urejanje dnevnikov) in izročanje priznanj in značk.

 

Nagrade: Vsak udeleženec ob prijavi prejme dnevnik za potrjevanje udeležb na pohodih in novo revijo Levstikova pot. Na cilju jubilejniki prejmejo tudi priznanja in značke. Le prvih 4.000 prijavljenih udeležencev prejme ob prijavi na startu spominsko darilo (kozarec, kapa oziroma medalja):

 

– kozarce prejmejo tisti udeleženci, ki doslej še niso bili na pohodu.
– kape prejmejo tisti udeleženci, ki so bili na pohodu leta 2013 in niso bili na pohodu leta 2014.
– medalje prejmejo tisti udeleženci, ki so bili na obeh pohodih, leta 2013 in 2014.

 

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež.

 

Cilj prireditve je odprt do 17. ure na Čatežu.

 

Avtobusni prevozi: S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej v Šentlovrenc. Avtobusni prevoz je zagotovljen izključno za prijavljene udeležence prireditve. Prijavo lahko od lani naprej opravite tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus za povratek.

 

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo priInformacije prek elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na naslov Zavod Levstikova pot, Sevno 44, 1276 Primskovo.

 

PREVOZI NA START PRIREDITVE
http://levstik.si/?p=1085

 

Za prihod na start v Litijo priporočamo vlake Slovenskih železnic. V Litijo se lahko pripeljete z enim izmed vlakov, ki bodo iz večjih slovenskih krajev okrepljeno vozili v Litijo. Vozni red je dogovorjen s Slovenskimi železnicami. Če se boste odločili za vlak, vam torej odpade skrb, da boste nazdravili s kozarčkom preveč. V Litijo bodo vozili redni in okrepljeni vlaki iz Dobove, Maribora in Ljubljane. Popoldne lahko izkoristite posebni vlak, ki bo iz Šentlovrenca odpeljal direktno v Ljubljano (vožnja traja natanko eno uro). Tako se vam ni treba vračati v Litijo.

 

V jutranjem času bo z dolenjskega konca organiziran avtobusni prevoz na štart pohoda v Litijo oziroma Šmartno pri Litiji. Vozni red odhoda avtobusov:

 

  • ob 6:00. uri z avtobusne postaje v Trebnjem,
  • ob 6:10. uri odhod iz postaje v Veliki Loki,
  • od 6:00. do 6:45. ure z osrednjega vaškega trga na Čatežu

 

Prijave zbirajo na telefonskih številkah 07 348 90 29, 07 348 90 23, 07 348 11 28 ali prek e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework