Obvestilo mladim, zdravim in aktivnim upokojencem

četrtek, 26 februar 2015 12:12
(0 glasov)
Obvestilo je namenjeno vsem, ki dnevno poskrbijo za svojo fizično kondicijo, hodijo na pohode, telovadbo, savno, jogo, tečejo, kolesarijo, plešejo in počnejo vse, kar je pomembno za dobro telesno kondicijo.

Tudi tistim, ki so vsak dan dejavni na miselnem področju; skrbijo tudi za svoje mentalne sposobnosti in „kondicijo“ možganov. Rešujejo križanke, se vključujejo v družbo, učijo novih veščin, tujih jezikov, obiskujejo Univerzo za tretje življenjsko obdobje, vodijo društva in interesne skupine, predavajo, poučujejo in še marsikaj, kar zagotavlja aktivnost možganov.

Tudi dedki in babice so vključeni v to, saj vnučki poskrbijo za miselno in fizično telovadbo.

Skrb za svoje zdravje fizično in psihično je gotovo dobra naložba za prihodnost, ki jo lahko samo pozdravimo. „Zdrav duh v zdravem telesu“, to poznamo že od davno!

Verjetno ni nikogar med vami, ki ne bi vedel kdo je „Železna ledy“ Margaret Thatcher? Najbrž ni nikogar med vami, ki ne bi gledal vsaj enega filma, v katerem je igral Sean Connery, v vlogi Jamesa Bonda, agenta 007?

Tudi Ronald Reagan je znano ime; bil je predsednik ZDA od leta 1981 do 1989 in ste gotovo vsi slišali zanj. In kaj imajo skupnega razen tega, da so bili vsaj tako aktivni v svojem življenju kot ste vi, da so imeli vrhunsko zdravstveno in drugo oskrbo? Vsi so oboleli za Alzheimerjevo boleznijo!

Iz navedenega lahko sklepate, da nič od tega, kar počnete ali počnemo, ne more preprečiti nastanka te neozdravljive bolezni, ki je hujša od vsake telesne poškodbe!

Kaj vam želimo sporočiti: Potrebujemo prostovoljce, ki bodo skupaj z nami pripravljali boljše pogoje za življenje oseb z demenco in njihovih svojcev in negovalcev.

DA BOSTE SKUPAJ Z NAMI, ZDAJ KO STE ZDRAVI IN ČILI, POMAGALI VZPOSTAVITI BOLJŠE POGOJE ZA ŽIVLJENJE NAS IN VAS, ČE BOSTE VI ALI VAŠI BLIŽNJI ZBOLELI ZA ENO OD VRST DEMENC ALI CELO ZA ALZHEIMERJEVO BOLEZNIJO.

Naš moto je: TRI URE NA MESEC IMA VSAKDO ČAS, KI GA LAHKO DA TISTIM, KI ZDAJ POTREBUJEJO POMOČ. Mogoče jo bodo potrebovali tudi vaši svojci, ko bodo skrbeli za vas.

ČAKAMO NA VAŠ KLIC 051 442 497 ali e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prostovoljci programa RESje-ZDUS

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework