Dekoracija mize za Božič in Novo leto

sreda, 18 december 2013 07:34
(0 glasov)

Veselo praznično vzdušje nas spodbuja, da poleg posebnega menija za praznično večerjo pripravimo in lepo okrasimo tudi mizo.

Bozicno novoletna namizna dekoracijaPredlagamo vam nekaj idej, kako lahko z malo domišljije, dobre volje in spretnosti okrasite praznično pogrnjeno mizo, ki bo prava paša za oči.

 

 

 

 

 Za namizno dekoracijo vam predstavljamo nekaj osrednjih namiznih tem, iz katerih lahko nadaljujete in dodate še ostale detajle, kot so prtički, cvetje, pribor, krožniki v podobnem stilu.

ZVEZDNA NOČ

 

Namizna novoletna dekoracijaDodajte kanček romantike vaši praznični večerji. Napolnite lepo srebrno posodo z novoletnimi srebrnimi koraldami, dodajte srebrne novoletne krogle, na sredini pa naj bo večja srebrna sveča.

 

 

 

 

 

 

 NAMIZNI VENČEK

 

Novoletna namizna dekoracijaČe imate večjo jedilno mizo, je ta ideja za vas lahko zanimiva rešitev. Na mizo postavite večji venček iz vejic okrašen z umetnim snegom. V sam venček in okrog njega postavite sveče raznih oblik in velikosti, od majhnih svečk do velikih in širokih. Motiv lahko dopolnite tudi s srebrnimi kroglicami.

 

 

 

 

 

PREPROSTO ZLATO

 

Novoletno bozicna namizna dekoracijaZa to zanimivo namizno dekoracijo boste potrebovali veliko stekleno vazo ali večjo stekleno posodo, kamor boste dali različno velike novoletne kroglice v zlati in srebrni barvi. Posoda polna zlatih in srebrnih kroglic ima zelo lep vizualni učinek.

 

 

 

 

 

 

 

 

PLADNJI IN VAZE

 

Novoletna dekoracijaZa dekoracijo mize lahko uporabite ker lepe srebrne pladnje in vaze. Na srebrn pladenj namestite nekaj vejic zelenja, ki ga okrasite s srebrnim sprejem. Okrog postavite manjše svečke v steklenih posodicah in dodajte novoletne kroglice v zeleni in rdeči barvi. Priložite še malo večje smrekove storže. S kroglicami lahko napolnite tudi večjo stekleno vazo

 

 

 

 

 RDEČA TEMATIKA

 

Bozicna namizna dekoracijaRdeče novoletne koralde v lepi posodi služijo kot temelj za aranžna z rdečimi novoletnimi kroglami. Uporabite kombinacijo mat in svetlečih rdečih krogel, prav tako pa lahko dodajate kroglice različnih velikosti.

 

 

 

 

 

 

 

SVEŽI ARANŽMA

 

Bozicna namizna dekoracijaZa pripravo tega svežega cvetličnega aranžmaja napolnite srebrno ali kovinsko posodo za led s cvetličarsko gobo in jo namočite z vodo. Najprej v gobo zataknite večje borove vejice z dolgimi iglicami, ki ste jih okrasili z umetnim snegom tako, da se bodo lepo nagibale proti mizi. Sledijo šopki svežega cvetja. Uporabite lahko rumene hortenzije in rdeče vrtnice. Na koncu aranžma dopolnite s smrekovimi storži, ki so prav tako okrašeni z umetnim snegom. Storže ovijte s čvrsto žičko in jo zataknite v gobo, tako da ohranite stabilnost aranžmaja.

 

 

 

 

 V NADSTROPJIH

 

Novoletna namizna dekoracijaS tako postaitvijo lahko lepo predstavite različne novoletne okraske. Če nimate primerne posode, si lahko tako postavitev sestavite  sami. Potrebijete tri lepe pladnje, ki jih povezujeta dva okrog obrnjena kozarca. Dno kozarcev pritrdite na pladnje s cvetličarskim silikonom ali glino za pritrjevanje. Pladnje nato ob robu okrasite s steklenimi kamenčki, notranjost pa z novoletnimi kroglicami različnih oblik ali drugimi novoletnimi okraski.

 

 

 

 

 

 

 

 

ČRKE Z BLEŠČICAMI

Namizna bozicna dekoracijaNa različno visoke steklene svečnike pritrdite velike novoletne krogle in jih okrasite s črkami iz bleščic.

 

 

 

 

 

 

SREBRNI SADEŽI

 

Novoletna namizna dekoracijaPoiščite posrebreno ali pozlačeno umetno sadje v trgovini z novoletno dekoracijo ali cvetličarni. Ne glede, ali se boste odločili za srebrno, zlato ali bakreno barvo, v vsakem primeru bo vaša miza videti spektakularno. K aranžmaju lahko dodate še novoletne koralde v enaki barvi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VISOKO IN NIZKO

Novoletna namizna dekoracijaZa ta motiv uporabite različno visoke steklene svečnike za podstavke, na katere pritrdite večje novoletne krogle različnih barv. Svečnike ovijte z novoletno dekoracijo, s katero ponavadi okrasite jelko. Namesto te lahko uporabite tudi vejice zimzelenega zelenja, ki jih okrasite z umetnim snegom.

 

 

 

 

 

CVETJE IN SVEČKE

 

Za ta aranžma boste potrebovali podolgovat kos cvetličarske gobe, ki se namoči z vodo. Najprej postavite 3 svečke v steklene posodice na vrh pene. Tako boste tudi lažje menjali sveče. Dodajte okrog svečk večje vejice zanimivih oblik, ki bodo obdržale posodice s svečkami na mastu. Nato izberite cvetje in lepo zelenje in ga v peno zatikajte tako, da se bo lepo razgrinjalo čez mizo.

 

 

 

 

 

 

 

KVADRAT IZ VRTNIC

 

Novoletna dekoracija RosesZa ta božični aranžma boste prav tako potrebovali podolgovat kos cvetličarske gobe, ki se namoči z vodo. Na vrh gobe zataknite pet vrst cvetov rdečih vrtnic po tri cvetove tesno skupaj. Vrtnice naj ovije venček iz bršljana, nato pa ob straneh zataknite lepo zimzeleno zelenje. Tak aranžma lahko uredite v različnih velikostih, kakor vam ustreza glede na velikost mize.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir: http://www.sampanjec.si

Prijavite se za komentiranje