Info točka 65+

sreda, 14 junij 2017 10:55
(1 glas)

Info točka 65+ je prostor, kjer so na enem mestu na voljo celovite informacije o storitvah in aktivnostih Mestne občine Ljubljana za prijetnejše in kakovostno življenje starejših ter oseb z oviranostmi.

V Info točki 65+ dobite informacije o (do)plačevanju oskrbe v institucionalnem varstvu, o zagotavljanju mreže javne službe za pomoč družini na domu, o financiranju pravice do izbire družinskega pomočnika, o zagotavljanju primarnega zdravstvenega varstva za vse skupine prebivalcev ter o ostalih programih, aktivnostih in različnih ugodnostih, ki jih Mestna občina Ljubljana sofinancira ali pa jih ponujajo zavodi in podjetja, ki delujejo pod njenim okriljem. Našli boste tudi informacije o terminih in lokacijah računalniških tečajev, brezplačnih delavnic ali posvetov o prilagoditvah bivalnega okolja za lažje opravljanje vsakodnevnih opravil, pa o tem, kako kandidirati na razpisu za najem varovanega stanovanja in kako izpolniti različne vloge in obrazce.

V info točki na Mačkovi se v času uradnih ur, ki so tri dni v tednu, osebno ustavi povprečno tri do pet ljudi, nekaj pa jih pokliče tudi po telefonu in se oglasi po e-pošti. Najpogostejša vprašanja, ki jih postavljajo, se nanašajo na oskrbovana stanovanja in neurejena razmerja njihovih nepremičnin. Pogosto izpostavljajo težave z upravniki zgradb, precej zanimanja pa je tudi za neprofitna stanovanja, so za STA pojasnili na mestni občini.
Veliko povpraševanja je po brezplačnih računalniških tečajih, ki jih organizira mestna občina, zanimajo pa jih tudi lokacije dnevnih centrov aktivnosti za starejše.
 
Mestna občina izvaja vse dejavnosti skrbi za starejše, ki jih lokalnim skupnostim nalaga zakonodaja, denimo plačevanje oskrbe v institucionalnem varstvu. Preko javnih razpisov pa podpirajo tudi druge aktivnosti za starejše.
 
Na ta način zagotavljajo tudi delovanje dnevnih centrov aktivnosti za starejše, ki med drugim nudijo različne vrste vadb, učenje računalništva in tujih jezikov. Vsakega od centrov, ki jih podpira občina, dnevno obišče 30 do 80 ljudi, občasno tudi več. Trenutno deluje devet takšnih centrov.
 
Spletna stran mestne občine ima zavihek, ki je posebej namenjen starejšim.
Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework