ZPS svetuje - Ste do kartice brez tehnologije NFC pri NLB upravičen brezplačno?

sreda, 06 januar 2016 13:01
(0 glasov)
Na Zvezi potrošnikov Slovenije so dobili vprašanje potrošnika, komitenta NLB, ki je dobil novo bančno kartico, ki mu omogoča brezstično plačevanje. Gre za razmeroma nov način plačevanja, pri katerem kartico za plačilo le približate POS-terminalu, pri manjših zneskih pa vam tudi ni treba vnesti svoje številke PIN. NLB namreč pravkar, tako kot nekaj drugih bank, nadomešča obstoječe kartice svojih strank z novimi, ki omogočajo tudi brezstično plačevanje.

Potrošnik takšne kartice ni želel, saj ne želi plačevati na brezstični način in ima pomisleke glede varnosti, zato je banko zaprosil za kartico brez čipa za brezstično plačevanje. Ta mu je takšno rešitev sicer ponudila, ampak pod pogojem, da bo za motiv na novi kartici plačal 8,20 evra. Potrošnika je zanimalo, ali ni do kartice brez tehnologije NFC upravičen brezplačno.

Pri pregledu bančnih praks na tem področju letos spomladi so na ZPS od NLB dobili potrdilo, da svojim komitentom omogočajo brezplačno kartico brez NFC, zato so banko prosili za pojasnilo. Iz banke so jim sporočili, da je tudi izbira motiva na takšni kartici zastonj. Vsem, ki je banka za izbiro motiva zaračunala nadomestilo, svetujejo, naj se povežejo z njenim oddelkom za upravljanje odnosov s strankami.

Vir: https://www.zps.si

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework