Prispevki filtrirani po datumu: torek, 12 november 2013
torek, 12 november 2013 13:38

Smučarski sejem Snežinka

Vsako leto, pred pričetkom smučarske sezone odpre svoja vrata Smučarski sejem, ki je v svoji več kot 40 letni zgodovini zamenjal že kar nekaj imen.

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 44 po vrsti, bo med 28. novembrom in 1. decembrom 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

Del sejma bo kot vsako leto tudi komisijska prodaja rabljene smučarske opreme. Kupcem bodo na voljo rabljene smuči, smučarski čevlji in palice, prav tako pa tudi smučarska oblačila in čelade.

Smučarski sejem bo potekal v dvorani Sonet (bivša trgovina Slovenijales).

Sejem bo odprt od 28.11. do 1.12. med 10. in 19. uro.

Vstop je prost!

Vabljeni razstavljavci in prodajalci nove športne opreme.

www.snezinka.com

Vir: Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki

Založba Planet, g. Damjan Likar

  • Kdaj: sreda, 27.11.2013 ob 16.00
  • Kje: DU Novo mesto, Čitalniška ulica 1
  • Vstopnina: Brezplačen vstop

"Še nihče mi ni rekel, da se ne more rešiti želje po redkvicah ali stročjem fižolu. In nikoli nisem srečal nikogar zasvojenega s špinačo, melonami, hruškami ali glavnato solato. Zapeljivci so predvsem sladkor, čokolada, sir in meso." - dr. Neal Barnard
Predstavljajte si, kako enostavno bi bilo, če vas preprosto ne bi vleklo k nezdravi hrani. Kaj če bi bili vaši hormoni in krvni sladkor tako popolno uravnani, da vas ne bi več posebno privlačila hrana, ki ste se ji skušali odpovedati? To je naš cilj. Seveda se boste morali še vedno vsak dan pametno odločati, kaj boste jedli; vendar je mnogo laže spremeniti način prehranjevanja, ko je vaše telo v ravnovesju. - dr. Neal Barnard

Vir: Društvo upokojencev Novo mesto, Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki

Interaktivna multimedijska predstavitev Ukrajine in njene kulture.

  • Kdaj: torek, 19.11.2013 ob 19.00
  • Kje: Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9
  • Vstopnine ni!

Ukrajina je največja država v Evropi s 13 stoletij dolgo bogato zgodovino. Vsako leto jo obišče več kot 20 milijonov turistov, število obiskovalcev še vedno vztrajno narašča. Svet torej počasi odkriva to lepo deželo, njeno staro in bogato kulturo, njene posebnosti, priložnosti, prijazne ljudi in neverjetno naravo. Zakaj je Ukrajina tako privlačna destinacija in zakaj tisti, ki jo obiščejo, tam za vedno pustijo svoje srce? O tem in še mnogih drugih stvareh se bomo pogovarjali s CID-ovo EVS prostovoljko Kateryno Makogon.

Dneve ukrajinske kulture v CID-u pripravlja EVS prostovoljka Kateryna Makogon, ki smo jo sodelavci prekrstili v Katico. Katica prihaja iz Kijeva, prestolnice Ukrajine. V okviru Ukrajinskega tedna se bo zvrstila četica zanimivih in raznolikih dogodkov, ki nam bodo to zanimivo deželo približali z najrazličnejših zornih kotov. Spoznavali bomo ukrajinsko kulinariko, umetnost, film, tradicijo, se iz oči v oči soočili s predsodki in se ob tem tudi fino imeli. Vsi dogodki so brezplačni, vabljeni v čim večjem številu!

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj, Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki
torek, 12 november 2013 13:02

Sportina ti podari Martina!

Viktorija, Prešeren, Ribno in Krim v njihovi družbi pa sveti Martin - brezplačno martinovanje v park pri Vili Prešeren Bled.

Park ob Vili Prešeren, 17. 11. 2013, 11:00 - 17:00

Vabljeni na brezplačno martinovanje - degustacije odličnih slovenskih vinarjev, v park ob Vili Prešeren, dne 17.11.2013 od 11.00 do 17.00 ure.

V slovo sezoni in pozdrav sv. Martinu dogodek organizira Sportina Turizem d.o.o.

V primeru slabega vremena bo prireditev predstavljena na 24. november.

Vabljeni na Bled!

Vir: Sportina Turizem Bled, Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki

Ni lepšega kot da te v jutranjih urah prebudi petje ptic,...

 

  • Kdaj: nedelja, 17.11.2013 ob 08.30
  • Kje: Arboretum Volčji PotokRadomlje

Z ornitologom in aktivnim članom društva DOPPS Vojkom Havličkom se boste v zgodnjih jutranjih urah sprehodili po parku. Opazovali boste ptiče, se naučili prepoznati različne vrste, po njihovem petju hoji in letenju.


Delavnica bo izvedena ob lepem vremenu. Plača se vstopnina v park. Vodenje po parku je brezplačno. Zbirno mesto je pri vhodu v park. Na prireditve se morate prijaviti do petka ob 12. uri in sicer po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vir: http://www.napovednik.com

Objavljeno v Dogodki
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework