Prispevki filtrirani po datumu: petek, 10 januar 2014

Nekdaj uspešna in priljubljena veleblagovnica Vele v središču Domžal se vse bolj spreminja v bolj in bolj zapuščeno hišo duhov.

 

Čeprav so v Tušu pred slabim desetletjem napovedovali, da bodo v domžalskem središču uredili sodoben »planet Tuš«, je podoba blagovnice Vele vse bolj klavrna.

 

»S Tušem ni komunikacije, saj ne odgovarjajo na nobeno pobudo. Kljub temu kar brez njihovega soglasja urejamo vsaj makadamsko parkirišče ob nekdanji blagovnici Vele, da ne bi izpadlo, da smo tako zanikrni na občini,« je ob izteku lanskega leta povedal domžalski župan Toni Dragar. Dodal je, da so Tuševi upravi med drugim poslali sporazum, da bi jim dovolili urejanje osrednjega parkirišča oziroma sporazum za zamenjavo zemljišč, ki bi občini omogočila ureditev parkirišča tudi ob zdravstvenem domu z navezavo do Univerzala. A odgovora po njegovih besedah niso dobili, čeprav sta narejena tako elaborat kot geodetska odmera in je oboje na upravi že pol leta.

 

Lokali se zapirajo po tekočem traku

 

So pa na Tušu pripravljeni za prireditve, ki se dogajajo na ploščadi oziroma stopnišču pred Vele, ki je v skupni lasti, vselej pobrati celotno prijavnino, je še povedal Dragar, ki mu ni po volji, da se nekdanja uspešna blagovnica v strogem središču mesta spreminja v hišo duhov. Več lokalov v njej namreč sameva že leta, trendu zapiranja preostalih lokalov pa ni videti konca.

 

V Tuš Holdingu se ne strinjajo z županovimi ugotovitvami. Pravijo, da je občina Domžale kar sedem let sprejemala prostorski načrt za ureditev širšega območja veleblagovnice. »Čeprav z občino dobro sodelujemo, tudi ko gre za urejanje okolice, in si to želimo tudi v prihodnje, od takrat od nje nismo prejeli nobene pobude,« so zapisali v odgovor v službi za odnose z javnostmi. Dodali so, da niso prejeli nobene pobude niti glede parkirišča v njihovi lasti, ki so ga nesebično dali v uporabo vsem Domžalčanom. »Na potrebe Domžalčanov odgovarjamo tudi v več naših poslovalnicah v Domžalah, aktivno načrtujemo tudi nadgraditev naše ponudbe,« so še zapisali in ponovno zatrdili, da se iz Domžal ne nameravajo umakniti.»V teku so finančne študije našega trgovskega centra v središču ter ostale aktivnosti, ki bi projekt po načrtovanih fazah premaknile do realizacije,« so zapisali.

 

Sodobnejši Planet Tuš bi moral zaživeti že leta 2007

 

Spomnimo, da so pred skoraj desetletjem na predstavitvi projektov napovedovali, da bi lahko »njihov četrti Planet Tuš, ki bo posnel in združil najboljše izkušnje prvih treh«, zaživel sredi leta 2007. Obljubljali so, da bo obsegal več kot 16.000 kvadratnih metrov, zaposlil okrog 200 delavcev in v domžalsko središče poleg trgovske ponudbe prinesel tudi zabavo, sprostitev, rekreacijo in oddih za vso družino, saj naj bi ponudbo zaokrožal multikino s štirimi kinodvoranami, bovling z desetimi stezami, biljardni klub, otroško igrišče, bogata storitvena in gostinska ponudba, zelena tržnica in čez tisoč parkirnih prostorov v dveh kletnih etažah in parkirni hiši.

 

Čeprav so svoje napovedi kasneje večkrat močno oklestili, je podoba sedanje blagovnice več kot klavrna. Na občini so ob pešpoti, ki obroblja Tušev center, pred leti uredili in razširili vsaj tržnico. Iz napovedi, da bodo uredili prireditveni prostor, trg ali nekaj podobnega tudi na večjem zemljišču ob poti, ki je prav tako občinsko, pa še ni bilo nič.

 

Vir: http://www.domzalske-novice.si

Objavljeno v Novice

Ljubitelji narave in pohodniki, leto je naokoli in zopet vas vabimo na Tradicionalni zimski vzpon na Gornje Poljane (1065 m), ki bo v nedeljo, 26. januarja 2014. Zbirno mesto pri cerkvi v vasi Viševek v Loški dolini ob 9. uri.

 

 • Kdaj: nedelja, 26.1.2014 ob 09.00
 • Kje: Viševek - Gornje PoljaneLoška dolina

Cilj: Pri Juretu na Gornjih Poljanah (Dolenje Poljane 3, 1386 Stari trg pri Ložu), višinska razlika: 470 m, čas hoje: 2 h 30 min, zahtevnost: nezahtevna do srednje zahtevna (glede na vremenske in snežne razmere), oprema: zimska pohodna oprema, prijave: zaželene predhodne prijave na GSM 041 810 596.

Pohod iz Viševka je voden. Posamezniki se lahko odločite za druga izhodišča: Babno Polje ali za manj zahtevno pot po cesti iz Jermendola. 

Pri Juretu vas čaka okrepčilo. Lepo vabljeni!

Turizem Jure
Jure Kordiš, GSM: 041 810 596
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

UDELEŽBA NA POHODU JE NA LASTNO ODGOVORNOST.
www.loskadolina.info

Vir: Zavod grad Snežnik, Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki

Skupina PreProstoVoljni, ki delujemo na ŠOUP, te vabimo, da se nam pridružiš pri obisku Obalnega doma upokojencev Koper, in sicer v torek 14. januarja.

 

 • Kdaj: torek, 14.1.2014 ob 09.00
 • Kje: Obalni dom upokojencev Koper

Prostovoljci v dom prinašamo mladost in radost, ki se je stanovalci veselijo, mladi pa tako spoznavamo starost, osebnostno zorimo in si nabiramo bogate življenjske izkušnje. Starostniki so v življenju vsakega posameznika pomemben vir učenja in modrosti. S svojo preprostostjo pripomorejo, da se vrednote oblikujejo daleč stran od materialistično usmerjenega sveta. 

Prostovoljno delo bo potekalo v okviru druženja s stanovalci doma (pogovori, igranje družabnih iger, branje, v primeru lepega vremena sprehod). 

Organiziran bo tudi prevoz do lokacije druženja. Dobimo se ob 8.30 pred ŠOUPom (Gortanov trg 15, Koper). Prijave sprejemamo preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vir: ŠOUP, Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki
petek, 10 januar 2014 09:13

Baklada, tradicionalni nočni pohod 4 km

Vabljeni na tradicionalni novoletni pohod z baklami, tokrat pod geslom Kje so tiste stezice?

V programu je srečanje skupnosti - prijateljev iz Vrtojbe in Štandreža ter zaključek na Jeremitišču ob sladicah, kuhanem vinu in klobasah. 

 • Kdaj: nedelja, 12.1.2014 ob 17.00
 • Kje: Podružnična osnovna šola Vrtojba
 • Kaj: Športna prireditev
 • Prireditelj: Občina Šempeter-Vrtojba

 

Izkupiček od prodaje bakel bo namenjen ustanovi Via di Natale in Župnijski Karitas Vrtojba.
Odhod ob 17. uri s trga Sv. Andreja v Štandrežu in izpred osnove šole v Vrtojbi.

Pohod organizirata Krajevni odbor Vrtojba v sodelovanju z Društvom žena Vrtojba, KŠTM Šempeter-Vrtojba, KD Tojva a.d. 1200, Župnijo Sv. Andreja ter Športnim in kulturnim društvom.

Organizatorji ne prevzemajo odgovornosti pred, med in po prireditvi. Za otroke je obvezno spremstvo.

Vir: Občina Šempeter-Vrtojba, Napovednik.com

Objavljeno v Dogodki
petek, 10 januar 2014 09:03

11. vinogradniški pohod na gorico Lisec

Društvo vinogradnikov Lisec-Dobrnič vabi na tradicionalni pohod.

Pohod se začne izpred rojstne hiše škofa Barage v Mali vasi. Do koder se pohodniki pripeljejo sami. Za nazaj, bo poskrbljeno, da se šoferji odpeljejo do avtomobila.

 • Kdaj: sobota, 11.1.2014 ob 08.00
 • Kje: Mala vasTrebnje
  • Vstopnina: 10 Eur

Potek pohoda je Mala vas-Krušni vrh- Babna gora-Kozjak-Dolenje Kamenje-Lisec.

V ceno štartnine je vključena malica, topli napitki in kapa.

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Frenk Mulh, na tel. št.: 041 575 781.

Vsi ljubitelji pohodov in dobrega vina vljudno vabjeni!

 

Objavljeno v Kam na izlet

Pokrajinska srečanja prostovoljk in prostovoljcev programa Starejši za starejše v letu 2013

Leto 2013 je ponovno minilo v prijetnem druženju prostovoljk in prostovoljcev programa Starejši za starejše. Več kot 3.000 prostovoljk in prostovoljcev se jih je udeležilo 14 pokrajinskih srečanj.

Na programu Starejši za starejše, se poskušamo s temi srečanji prostovoljkam in prostovoljcem vsaj nekoliko zahvaliti za njihov trud in dobro voljo, ki jo skozi vse leto delijo starejšim v svoji okolici.     

Prostovoljci S Primorske, Dolenjske in Bele krajine so se srečali 11. maja v športni dvorani Šolskega centra v Tolminu. Nagovoril jih je tolminski župan Uroš Brežan ter presenetil s prijetnim kulturnim programom. Srečanje je potekalo v okviru praznovanja 300 letnice tolminskega punta in v izdatni pomoči občine Tolmin.
 
Julija so se prostovoljci Zgornjega Podravja, srečali v telovadnici OŠ Sladki vrh. Koordinatorke so poskrbele, da je bilo vzdušje prijetno in da na mizi ni zmanjkalo odličnega peciva.
Avgusta so se prostovoljci Gorenjske regije pridružili srečanju aktivnih članov in prostovoljcev PZDU Gorenjske, ki je bilo v Ribnem na Bledu. Pripravili so krajši kulturni program, pogostitev in zabavo z ansamblom duo LIPČNIK. V istem mesecu so prostovoljke Savinjske pokrajine izvedle letno srečanje na Primorskem. Ogledale so si vas Hrastovlje in znamenite freske v cerkvi  sv. Trojice. Nadaljevale so pot z ogledom Luke Koper in zaključile izlet s kosilom v hotelu Delfin. Srečanje pomurskih prostovoljk in prostovoljcev je potekalo prav tako v poletnem mesecu, že tradicionalno, v prostorih lovskega doma v Krogu pri Murski Soboti. Na dogodku so prevetrili svoje dosedanje delo na programu in sklenili, da se naslednje leto spet srečajo v še večjem številu.
V septembru so se zbrali prostovoljci iz širšega območja Celja in Obale v hotelu Delfin. Osrednji dogodek srečanja je bil podpis memoranduma o medsebojnem sodelovanju koordinatorjev in prostovoljcev Pokrajinskih zvez društev upokojencev iz Celja –zahod in Južne Primorske.
V oktobru so se prostovoljke Posavja prav tako odpravile v hotel Delfin. Po kosilu so se udeležile vodenega ogleda Izole in sečoveljskih solin. Notranjska regija je svoje srečanje organizirala v restavraciji Uršula na Uncu. Dogodek so posvetili dnevu starejših in pripravili kratek kulturni program.
Prostovoljci Ljubljanske regije so program izpeljali v gostišču Bencak v Domžalah. Vsako društvo upokojencev je s svojim prispevkom prispevalo k pestrosti programa.
Oktobra meseca so se za izlet odločili tudi prostovoljci in prostovoljke Spodnjega Podravja. Organizirali so izlet v Podčetrtek, Olimje in Jelenov greben. Ogledali so si turistično in zdraviliško naselje Podčetrtek, nato so pot nadaljevali proti Jelenjemu grebenu, kjer je sledil ogled farme jelenov in kosilo. V popoldanskem času so obiskali še samostan Olimje in Čokoladnico. Izlet so zaključili s čudovitim koncertom  v samostanski cerkvi. 
Prostovoljke Zasavske regije so se odpravile v Kočevje, kjer so jih pričakale prostovoljke programa Starejši za starejše DU Kočevje. Ogledale so si mesto in mestni muzej ter predstavo v dvorani Šeškovega doma. Prijeten izlet so zaključile s kosilom v gostišču Falkenav.
V novembru so se srečali prostovoljci in prostovoljke Koroške regije. Srečanje je potekalo v restavraciji Dular v Kotljah. Organizirali so kulturno zabavni program v katerem so sodelovali tudi prostovoljci programa. Večer so zaključili ob dobri hrani ter ubranih zvokih Vanago glasbene skupine. Novembra so se v Velenju, v restavraciji Kolodvorskega srečali še prostovoljci Šaleške pokrajine. Srečanje je bilo medgeneracijsko obarvano, saj so kulturni program izpeljali mladi glasbeniki iz glasbene šole Velenje. Za posladek pa so poskrbele prostovoljke z domačim pecivom. Dogodek je bil zelo dobro medijsko podprt.             

V tem prispevku bi se želeli iskreno zahvaliti vsem pokrajinskim koordinatorkam in koordinatorjem programa Starejši za starejše, saj so vložili veliko truda in svojega prostega časa, da so izpeljali tako doživeta in nepozabna srečanja.

Pripravila: Janja Česnik

Vir: http://www.zdus-zveza.si

Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework