Prispevki filtrirani po datumu: torek, 24 januar 2017

Vabimo vas na brezplačno predavanje Demenca – prepoznavanje in prvi znaki, ki bo v sredo, 25. januarja 2017, ob 17. uri v sejni sobi Četrtne skupnosti Golovec na Litijski 38/I.

Svojci osebe z demenco potrebujejo čim več informacij o poteku bolezni in o tem, kako ravnati z osebo z demenco. Predavala bo Maja Jurjevčič, univ.dipl.psih., dogodek pa pripravljata Mestna občina Ljubljana in Slovensko združenje za pomoč pri demenci Spominčica. Udeležba je brezplačna.

Demenca je kronična napredujoča bolezen, ki prizadene možganske celice, odgovorne za spomin, mišljenje, orientacijo, razumevanje, računske in učne sposobnosti govornega izražanja ter presoje. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen, ki predstavlja več kot dve tretjini demenc.

Objavljeno v Dogodki
torek, 24 januar 2017 10:34

Umrl je Rene iz serije 'Allo 'Allo

V 76. letu starosti je umrl igralec Gorden Kaye, najbolj znan po vlogi Reneja v BBC-jevi humoristični seriji 'Allo 'Allo!.

Igralec je umrl v domu za ostarele, je sporočil njegov tiskovni predstavnik.

Britanski igralec je v priljubljeni humoristični seriji 'Allo 'Allo! igral natakarja Reneja, ki je uspešno kolobaril med ženo Edith in ljubicami. Nastopil je v vseh 84 delih serije, ki so jo v Veliki Britaniji predvajali med letoma 1982 in 1992.

Serija je imela tudi svojo odrsko različico, v kateri je prav tako nastopal igralec, ki je bil tudi nominiran za britansko nagrado bafta.

 

Kayejeva soigralka Vicki Michelle, ki je igrala natakarico Yvette, je ob novici o smrti igralca na Twitterju zapisala, da je bil "briljantno nadarjen igralec, absolutni profesionalec, ki so ga ljubili po vsem svetu. Nikoli ne bo več takega Reneja".

V avtomobilski nesreči 25. januarja 1990 je bil Kaye huje poškodovan in je utrpel hude poškodbe glave. Med nevihto je nosilni steber za obcestne plakate vrglo na njegov avtomobil.

Kaye je tretji izmed glavnih igralcev serije, ki so že pokojni. Carmen Silvera, ta je v seriji, ki so jo radi gledali tudi Slovenci, igrala Renejevo starejšo in nekoliko naivno ženo Edith Artois, je umrla leta 2002, stara 80 let. Pred smrtjo je igralka povedala, da sta bila v resnici z Gordonom, čeprav je bil njegov lik v seriji pogosto neprijazen do njenega, velika prijatelja. Gordon je svojo soigralko obiskal nekaj dni pred njeno smrtjo v domu za starejše v zahodnem delu Londona.

Leta 2004 je umrl Richard Marner, ki je v seriji o francoskem odporniškem gibanju sredi okupirane Francije med 2. svetovno vojno igral polkovnika Von Strohma.

Vir: siol.net

Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework