Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 30 maj 2016
torek, 31 maj 2016 00:00

Bezgov sirup

V poletnih dneh ni bolj osvežilnega napitka, kot sta bezgova šabesa ali razredčen bezgov sirup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za pripravo bezgovega sirupa potrebujemo:

  • 3 l prekuhane vode
  • 3 kg sladkorja
  • 4 citronke
  • 30 bezgovih cvetov

Priprava

bezgov-sirup-recept

  1. Vodo prekuhamo in pustimo, da se ohladi.
  2. V vodo položimo oprane bezgove cvetove in pokrite pustimo namočene 24 ur.
  3. Drugi dan vse skupaj dobro precedimo (skozi gazo). V precejeni sok vsujemo sladkor in citronke ter mešamo, dokler se sladkor in citronke popolnoma ne raztopijo. Ko je popolnoma raztopljeno, sirup vlijemo v steklenice. Priporočamo, da ne uporabljate plastenk. Namesto kakšne citronke lahko uporabite tudi limono.
Objavljeno v Pijače

Ne pozabite na plačilo dohodnine

Davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. 3. 2016 in imajo doplačilo dohodnine, želimo obvestiti, da se rok za plačilo izteče 2. 6. 2016. Sicer pa je omenjeni datum natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 3. 5. 2016, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.
Ob tem bi radi spomnili na pravico, da se odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve  obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.
Osnovne informacije v zvezi z obročnim plačilom so objavljene v  spletni brošuri "Davki na 1, 2, 3". Podrobnejše informacije pa so objavljene na spletni povezavi  Odpis, delni odpis, odlog in obročno odplačevanje davka.

Vir: http://www.fu.gov.si/

Objavljeno v Novice
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework