Prispevki filtrirani po datumu: torek, 07 oktober 2014
torek, 07 oktober 2014 13:08

Prva tematska kolesarska pot v Ljubljani

Vabljeni na kolesarjenje po prvi tematski kolesarski poti v Ljubljani – Obvodni poti.

Obvodna pot je prva od štirih načrtovanih tematskih kolesarskih poti, poteka pa od Fužinskega gradu po nabrežjih Ljubljanice skozi Štepanjsko naselje, Kodeljevo, center mesta (Petkovškovo nabrežje – Prešernov trg – Kongresni trg – Novi trg) in se konča na Špici. Pot je označena z modrimi kažipoti in s prepoznavnim simbolom kolesarja in poteka po obstoječih kolesarskih površinah in manj prometnih cestah.
Ob poti so postavljene 4 informacijske table, ki prikazujejo nadaljnji razvoj tematskih kolesarskih poti po Ljubljani. Obvodni poti naj bi se postopoma pridružile še: Gozdna pot, Plečnikova pot in POT.

tematska kolesarska pot ljubljana 01

tematska kolesarska pot ljubljana 02

tematska kolesarska pot ljubljana 03

Original katalog si lahko ogledate tukaj (PDF)

Objavljeno v Šport in rekreacija
torek, 07 oktober 2014 13:00

Prenova Slovenske ceste v Ljubljani

Začela se je obnova komunalne infrastrukture in rekonstrukcija Slovenske ceste, zato je na odseku med Cankarjevo cesto in Šubičevo ulico postavljena delna zapora.

Na omenjenem odseku je sicer dovoljen le promet avtobusov LPP, intervencijskih vozil, vozil z dovolilnicami MOL ter promet gostov hotela Slon in avtotaksi vozil z dovoljenjem MOL.

Delovišče in zožanje vozišča bo označeno z ustrezno prometno signalizacijo. Na vozišču bo zagotovljena prosta prevozna površina mimo zapore v širini 6,5 m (2 x 3,25 m), tako da bo ves čas možen dvosmerni promet. Avtobusno postajališče »Pošta« bo začasno postavljeno pri ploščadi Ajdovščina.
Gradbišče bo zaradi navezave komunalnih vodov delno posegalo tudi v Čopovo ulico. Na pločnikih bo zagotovljena minimalna prosta prehodna površina mimo zapore v širini 1,5 m.

Grafični prikaz območja zapore Slovenske ceste (PDF)

Objavljeno v Novice
torek, 07 oktober 2014 11:59

Dostopna Ljubljana

Mesto, ki je prijazno otrokom, starejšim in osebam z oviranostmi, je mesto prijazno vsem. Njihove vsakdanje poti po Ljubljani poglejte v kratkem filmčku "Dostopna Ljubljana".

V Mestni občini Ljubljana si prizadevajo, da bi se v zelenem, čistem, prijaznem in varnem mestu tako obiskovalci kot meščani počutili dobro. V slabem desetletju so uspešno spremenili utrip mesta: prenovili so mestno jedro in ustvarili ekološko cono, kamor motoriziran promet nima vstopa. Izboljšali so javni prevoz in povečali druge možnosti dostopa po mestu.

V filmčku "Dostopna Ljubljana" si lahko ogledate ureditve in rešitve, s katerimi se dnevno srečujete v Ljubljani. Morda jih niti ne opazite, občutite pa njihov izjemni prispevek k temu kar nam in vam Ljubljana predstavlja danes.

Filmček "Dostopna Ljubljana" si lahko ogledate na YouTube kanalu Mestne občine Ljubljana. Na voljo je v različici, prilagojeni osebam z okvarami sluha, ki poleg spremnega govora v slovenskem jeziku vključuje tudi podnapise in tolmačenje v slovenski znakovni jezik ter v različici s spremnim govorom v angleškem jeziku.

Vabljeni na kratek virtualni potep po Ljubljani.

Objavljeno v Video
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework