Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 12 oktober 2015
ponedeljek, 12 oktober 2015 12:06

Slovenija brez tobaka - kdaj?

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili publikacijo z naslovom ''Slovenija brez tobaka - kdaj?'', v kateri predstavljajo ključne podatke o posledicah kajenja tobaka in predloge ukrepov za Slovenijo, s katerimi bi zmanjšali razširjenost kajenja in posledice.

Publikacija je namenjena vsem, ki v različnih resorjih tako na ravni države kot na ravni lokalne skupnosti (so)ustvarjajo politiko na področju nadzora nad tobakom in lahko pripomorejo, da bo škoda zaradi tobaka v Sloveniji čim manjša ter vsem, ki na tem področju delujejo oziroma jih področje zanima. S publikacijo želijo predstaviti verodostojne informacije in podatke o obsegu problema in učinkovitih ukrepih, s katerimi lahko škodljive posledice tobaka zmanjšamo na najmanjšo možno mero.

Publikacijo lahko vidite tukaj.

slovenija brez tobaka kdaj

 

Vir: http://www.nijz.si/

Objavljeno v Zdravje

Obveščamo vas, da bodo pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje tudi v letošnjem letu organizirali Nacionalno konferenco obvladovanja sladkorne bolezni, ki bo potekala v sredo, 11. novembra 2015, v Austria Trend hotelu v Ljubljani, s pričetkom ob 9. uri.

Na konferenci bo predstavljen Nacionalni program za obvladovanje sladkorne bolezni 2010 – 2020 in podatki s področja sladkorne bolezni za leto 2015. Predstavljene bodo tudi usmeritve Resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2015 – 2025, ki so pomembne za obvladovanje sladkorne bolezni ter primeri dobre prakse s področja opolnomočenja bolnikov, usklajevanja oskrbe med ravnmi in znotraj zdravstvenega tima, spremljanja obvladovanja sladkorne bolezni, gojenja partnerstev med inštitucijami ter spremljanja izvajanja nacionalnega programa.

 


Vljudno vas naprošajo, da svojo prisotnost na konferenci potrdite na naslednji povezavi do 4. novembra 2015. Udeležba na konferenci je brezplačna.


Vljudno vabljeni!

Objavljeno v Zdravje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework