Iški Vintgar

Iški Vintgar Iški Vintgar
ponedeljek, 08 junij 2015 00:00
(0 glasov)

"Lepa je naša dežela" - imamo navado reči samim sebi, prijateljem, tujcem in pri tem nas kanček zadovoljivo bahaškega ponosa upravičeno greje, ker vemo , da govorimo resnico.

 

iski-vintgar-iska

 

 

 

 

Lep je ta košček Slovenije, ki ga tukaj prikazujemo in opisujemo. To je košček sveta v srcu Evrope na križpotju cest od hladnega severa k toplemu jugu, za soncem od vzhoda proti zahodu. Premalo se zavedamo kaj imamo, kaj nam leži na dlani, tako rekoč pred nosom. Za vse, ki se boste odločili obiskati ta prelepi kotiček Slovenije, naj povemo, da je večina naravnih in kulturnih znamenitosti dostopna z običajno planinsko opremo. Najpomembnejša je obutev, ki naj bo udobna, uhojena, utrdi naj gleženj, rebrasta guma na podplatu pa zagotavlja varen korak tudi na brezpotju. Med hojo v naravi ne pozabimo, da smo tu le gostje, zato se obnašajmo čim bolj neopazno. Bodim mirni in tihi, ničesar ne uničujmo in ne odnašajmo, ničesar ne puščajmo za sabo. Velja naj preizkušeno pravilo: "Vzemi samo fotografije, pusti samo stopinje !" Znani filozof Bertrand Rusell pa pravi, da narava ni dar, ki smo ga prejeli od očetov, ampak je dediščina, ki jo zapuščamo potomcem. To odgovornost ohranjanja pa so dopolnili še bolj nedvoumno: Narava je dediščina, ki smo si jo sposodili od naših otrok !

Pridite vsi semkaj in glejte to čudovito naravo. To delo vabi, kliče. Spoznajte jo in jo vzljubite. Z vročim srcem, hvaležnostjo, z radostjo in hrepenenjem boste spet in spet mislili nanjo. (Julius Kugy)

Vir: http://www.iski-vintgar.si

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework