Natisni to stran

Kolesarska pot Solkan−Plave

Kolesarska pot Solkan−Plave Kolesarska pot Solkan−Plave Foto: Katja Željan/Delo
četrtek, 14 januar 2016 11:36
(0 glasov)

Ena najlepših kolesarskih poti pri nas tudi uradno odprta

4,2 milijona evrov vredno naložbo so gradili in urejali kar dve leti, 85 odstotkov denarja pa je zagotovila EU.

Posočje je bogatejšo še za eno kolesarsko pot. Pred dnevi so namreč predali namenu kolesarsko pot med Solkanom in Plavami. 

Dvosmerna kolesarska pot, dolga 9270 metrov, poteka tik nad reko Sočo in je tako ena najbolj slikovitih v Posočju. Na novogoriški upravni enoti so že 21. decembra lani ministrstvu za infrastrukturo, Direkciji RS za infrastrukturo, izdali uporabno dovoljenje za del glavne državne kolesarske povezave med Solkanom in Plavami, pretekli petek je to to postalo pravnomočno, kolesarska proga pa je s tem tudi uradno odprta. Na direkciji sedaj čakajo še na uporabno dovoljenje za odsek povezave od mosta čez Sočo proti državni meji.

Kolesarska pot SolkanPlave 0Steza bi morala biti odprta že lani poleti, a se to ni zgodilo zaradi večje skale, ki se je julija lani prikotalila na asfaltirano pot. Za večjo varnost uporabnikov proge je direkcija poskrbela tudi z namestitvijo varovalnih mrež oziroma lovilnih ograj.

Projekt je bil izveden tudi s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, gradnja pa se je pričela novembra 2013.

Nova kolesarska pot bo tako dopolnila že obstoječo ponudbo kolesarskih stez na širšem območju Posočja, katerim se v zadnjem času daje vedno večji poudarek, želja vseh posoških občin pa je vzpostaviti kvaliteten sistem kolesarskih poti, ki bodo lahko uspešno povezale Posočje in Italijo.

Vir: http://www.primorskival.si/

Prijavite se za komentiranje