Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 30 december 2013
ponedeljek, 30 december 2013 12:23

Silvestrovanje 2013 Ptuj

Silvestrovanje 2013 Ptuj

silvestrovanje ptuj

Objavljeno v Dogodki
ponedeljek, 30 december 2013 12:15

Silvestrovanje 2013 Koper

Silvestrovanje v Kopru

17:00 – 20:00 Delavnice za otroke "Zimska vas" (Mandrač/Taverna)

17:30 Nastop plesne šole Petra in prihod Dedka Mraza (Taverna)

21:00 Koncert Stino, Ne Me Jugat in Rudi Bučar (Taverna)

Objavljeno v Dogodki
ponedeljek, 30 december 2013 12:10

Silvestrovanje 2013 Kranj

Silvestrovanje v Kranju: Helena Blagne in Ansambel Saša Avsenika

 
Pričetek: 22:00

Lokacija: Slovenski trg, ploščad

Organizator: Zavod za turizem Kranj
00386 4 23 80 450
http://www.tourism-kranj.si

Objavljeno v Dogodki
ponedeljek, 30 december 2013 12:03

Silvestrovanje 2013 Celje

SILVESTROVANJE NA PROSTEM S SKUPINO ROK'N'BAND

Kje: Krekov trg, 22:00

Objavljeno v Dogodki
ponedeljek, 30 december 2013 11:54

Silvestrovanje 2013 Maribor

Veliko silvestrovanje v Mariboru 2013sentenceend

Silvestrovanje v Mariboru je edinstveno doživetje v starem mestnem jedru, na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja. Za odlično zabavo več tisoč glave množice na zelo priljubljenem silvestrovanju vsako leto poskrbijo najboljši slovenski pevci in glasbene skupine. Za povrh je Silvestrovanje v Mariboru javno silvestrovanje z najdaljšo tradicijo v celotni Sloveniji!

Na letošnjem silvestrovanju v Mariboru na Trgu Leona Štuklja bodo zbrane zabavali:

  • Happy Ol´McWeasel
  • Alya
  • Karneval band.
Objavljeno v Dogodki

"V medijih sem našel informacijo, da bo kmalu mogoče opraviti specialistične preglede tudi v tujini in nato v Sloveniji zahtevati povračilo stroškov.  Imam še nekaj drugih zdravstvenih težav, pri nas pa so dolge čakalne dobe, zato razmišljam tudi o odhodu na operacijo v tujino. Zanima me, od kdaj bo to mogoče, kdo bo plačal zdravljenje, ali lahko opravim pregled v zasebni ordinaciji?"

Konec oktobra bi morala biti v vseh državah članicah EU vpeljana direktiva, ki ureja pravice pacientov pri čezmejnih zdravstvenih storitvah. Ta določa, da lahko ljudje iz ene države članice uveljavljajo pravice pacientov v drugih državah članicah EU. To v praksi pomeni, da za zdravljenje v tujini praviloma ni več potrebna napotitev s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

V vašem primeru boste lahko potem, ko boste pridobili napotnico pri osebnem zdravniku, poiskali ortopeda v katerikoli drugi državi članici. Izberete lahko kateregakoli izvajalca zdravstvenih storitev, javnega ali zasebnega.Vendar upoštevajte, da vam bo ZZZS povrnil stroške le v višini stroškov specialističnega pregleda v Sloveniji. Če boste za zdravstveno storitev v tujini plačali več, boste morali razliko kriti vi. Tudi stroške, povezane s potovanjem v tujino (potni stroški, prehrana, prenočišče, stroški morebitnega spremljevalca), boste morali poravnati vi. Opozorili bi vas tudi, da boste kljub sprejetim spremembam za nekatera zdravljenja (nekatere bolnišnične ali visoko specializirane storitve) v tujini morda še vedno potrebovali odobritev ZZZS. Če pa bi morali v Sloveniji nanje neupravičeno dolgo čakati, vi vam zdravljenje v tujini morali odobriti.

Preden se odločite za obisk izvajalca zdravstvenih storitev čez mejo, vam svetujemo, da se za dodatne informacije o svojih pravicah do diagnostike ali zdravljenja v tujini, a tudi postopka njihovega uveljavljanja, obrnete na nacionalno kontaktno točko, kjer so pristojni za informiranje o možnostih uveljavljanja pravic pacientov pri čezmejnem zdravstvenem varstvu. Ker pri nas taka točka še ne deluje, se za več informacij o njej in vaših pravicah obrnite na ZZZS.

Kampanja ZPS: pisni predračun je moja pravica!
V ZPS ugotavljamo, da pacienti nimajo vira za primerljive informacije o cenah samoplačniških zdravstvenih storitev. Marsikdo, ki potrebuje zdravstveni poseg in seveda želi primerjati cene različnih ponudnikov, saj bo poseg zanj večji finančni zalogaj, hitro ugotovi, da to ni preprosto.

Zahtevajte pisni predračun stroškov zdravljenja!

Ne glede na to, ali gre za manjši ali večji poseg, zahtevajte predračun. To je vaša pravica. Zakon o pravicah pacientov namreč nalaga izvajalcem, da morajo pacientu, ki sam v celoti ali delno plača zdravstveno storitev, predhodno pripraviti pisni predračun o predvidenih stroških zdravstvenih storitev.

Predračun torej zahtevajte:

  • če boste zdravljenje v celoti plačali sami;
  • če imate sklenjeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, a boste morali za storitev kljub temu doplačati;
  • če imate sklenjeno samo obvezno zavarovanje in boste morali doplačati za storitve, ki jih sicer krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
Kakšne pa so vaše izkušnje?
Ste že kdaj zahtevali predračun? Se ga je izvajalec "držal", ali pa je na koncu brez predhodnega obvestila zahteval višje plačilo…? Sporočite nam svoje izkušnje na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. s pripisom "Pisni predračun
je moja pravica".

Avtorica: Jana Huč Uršič

Vir: http://www.zps.si

Objavljeno v Nasveti
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework