Mednarodni vrtni festival Chelsea fringe v Ljubljani

četrtek, 15 maj 2014 11:09
(0 glasov)

Chelsea Fringe je mednarodni vrtni festival, ki se je rodil v Londonu pred 2 letoma kot alternativa prestižnemu festivalu Chelsea Flower Show. Lani se je razširil na številna mesta po Veliki Britaniji in na Dunaj, letos pa bo tudi v Dublinu in Ljubljani.

Značilnosti festivala so brezplačni in netekmovalni dogodki za vse, druženje obiskovalcev, ozaveščanje o pomenu javnega prostora in zelenih površin v mestu in popularizacija vrtnarjenja vseh razsežnosti, oblik in okusov. Chelsea Fringe na vseh lokacijah poteka od 17. maja do 8. junija.

V Ljubljani ga organizirata Zelemenjava in Inštitut za politike prostora. Festival, ki ga je podprl zavod Turizem Ljubljana (http://www.visitljubljana.com/si/turizem-ljubljana/), je organiziran na prostovoljni bazi. Koordinirata ga Darja Fišer in Maja Simoneti, dogodke pa prispevajo in izvajajo najrazličnejša društva in posamezniki. Cilj vseh je, da pokažemo, kako lepi so ljubljanski vrtovi in parki ter kako prijetno je z njimi živeti in se na njih družiti in ustvarjati. Če bi se nam na kakršen koli način želeli pridružiti tudi vi, nas Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

PROGRAM:

 17. maj

18. maj

19. maj

20. maj

22. maj

24. maj

30. maj

5. junij

6. junij

Prijavite se za komentiranje