Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 18 avgust 2014
ponedeljek, 18 avgust 2014 11:54

ZPS svetuje - Neprimeren telefon

Članica ZPS, ki zaradi starosti slabše vidi, je na predlog trgovca izbrala neprimeren telefon. Ima kakšno možnost, da ga zamenja?

Takole je pojasnila svetovalcem v  pravni pisarn ZPSi:

"Stara sem že 80 let, vendar sem si kljub temu zaželela mobilni telefon, in sicer enostavnejšega in preglednejšega, primernega za starejše uporabnike. Mobilni operater je pri naročniškem razmerju, ki ga je oglaševal kot namenjenega upokojencem, ponujal dva različna modela telefonov. Odločila sem se za sklenitev naročniškega razmerja in izbrala enega od oglaševanih telefonov. Pred nakupom nisem imela možnost preveriti delovanja telefona, zato sem zaupala oglasu, da je telefon primeren za starejše. Potem ko sem doma napolnila baterijo in vklopila telefon, sem ugotovila, da je za starejše popolnoma neuporaben. Črke na zaslonu so bile namreč majhne, slabo vidne in sivkaste. Tudi nobeno drugačno ozadje ni pomagalo k boljšemu kontrastu, telefon pa ni omogočal povečave črk in številk. Vrnila sem se k operaterju s prošnjo, naj telefon zamenjajo, vendar so mi odgovorili, da bi morala za kaj takega najprej prekiniti aneks k pogodbi o nakupu telefona pod ugodnimi pogoji zaradi sklenitve naročniškega razmerja, plačati polno ceno tega telefona in potem kupiti novega. Sprašujem, ali imam kakšno možnost, da bi operater zamenjal telefon, saj sem bila zaradi oglasa zavedena, da je telefon primeren za upokojence."

Zakona o varstvu potrošnikov v 37. členu določa, da gre za stvarno napako na izdelku tudi v primeru, če "stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana".

Zakon o varstvu potrošnikov še določa, da vse stroške, povezane z reklamacijo, nosi prodajalec, zato potrošnice ne bi smel bremeniti za znesek prekinitve aneksa, torej za plačilo razlike do polne cene telefona.

Podjetju so v ZPS v imenu potrošnice pisali tudi mi in podjetje je omogočilo prekinitev aneksa in zamenjavo telefona.

Vir: http://www.zps.si, Avtorica: Tina Fonovič

Objavljeno v Nasveti
Medgeneracijsko društvo Modra, društvo za nudenje celostne podpore starim ljudem Vabi na 2-dnevno Usposabljanje za prostovoljsko delo s starimi ljudmi, ki bo potekalo v ponedeljek, dne 29. 09. in v sredo 01. 10. 2014 v prostorih CNVOS na Povšetovi 37 v Ljubljani. Prijave sprejemamo do 25. 09. 2014.

Usposabljanje je namenjeno vsem tistim, ki bi se po usposabljanju želeli vključiti v prostovoljsko delo s starimi ljudmi v sklopu Medgeneracijskega društva Modra, društva za nudenje celostne podpore starim ljudem.

Za prijavo in dodatna vprašanja pošlji sporočilo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokliči na 031/ 892 160.

Kontaktna oseba je Rebeka.

Prijazno vabljeni mlada, srednja in tretja generacija.

Vir: http://www.zdus-zveza.si/

Objavljeno v Novice