Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 05 december 2012
sreda, 05 december 2012 09:36

50 let kariere Alfija Nipiča

Delavska knjižica Alfija Nipiča je 5. decembra 1962 postala bogatejša za nov zapis. Po MMT-ju se je v njej zapisalo profesionalni glasbenik. In tega poklica ni spreminjal do danes. Torej 50 let.

Z današnjim dnem se za Nipiča vse šele začenja. Potem ko je že sinoči prispel v Koper, kjer ga čaka rekonstrukcija njegovega prvega koncerta, načrtuje za prihodnje leto koncertno pot, ki ga bo vodila po številnih slovenskih mestih. "Moje jubilejno leto bo tako trajalo od danes do 5. decembra prihodnje leto," je zatrdil Nipič.

V 50-letnem delovanju v glasbi se je predstavil v številnih lučeh. Prvih dvanajst let svoje kariere je prepeval le zabavno glasbo. Nato je več kot dve leti v Zagrebu prepeval s skupino Klan, s katerimi so igrali glasbo Blood, Sweat & Tears. In razne druge priredbe.

Velja za starega mačka domačih in bližnjih festivalov. Štirikrat je nastopal na takrat priljubljenem popfestivalu na Reki, šestkrat na Slovenski popevki. Sedemkrat je zmagal na Veseli jeseni. Prav tako mu ni tuj festival šansonov. Danes pravi: "Težko bi izločil svoje 'naj' obdobje."

Delal je ogromno. "Ampak to verjetno samo zato, ker nisem bil nikjer še posebej zaposlen. Vedno sem imel čas. Če me je kdo poklical, sem vedno imel čas. Včasih se je tudi težko odzvati kakšnemu vabilu, ker si vezan na nekaj. Jaz se prav iz tega razloga nisem hotel vezati na nič, da sem lahko naredil vsako stvar, ki mi je bila ponujena," pojasni Nipič.

Alfi, čestitamo!

Vir: http://www.rtvslo.si

Objavljeno v Novice