Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 26 december 2012

Jutri 27.12.2012 ob 20:00 uri bomo na Kongresnem trgu priča rock koncertu slovenske pevke Neishe in sarajavske skupine Crvena jabuka.

O Neishi

neisha

Neža Buh (umetniško ime Neisha), slovenska pevka zabavne glasbe, skladateljica in pianistka, * 5.1.1982, Ljubljana.

Neža se je rodila v Ljubljani 5. januarja 1982. Že v zelo mladih letih se je navdušila nad glasbo, hkrati pa se je že takrat pokazal tudi njen talent. Pesmi, ki jih je slišala na radiu, je namreč prepevala in preigravala povsem po svoje, tako da je že takrat dala skladbam svoj pečat. Popularna glasba 80-ih tako sodi med njene najzgodnejše vplive, dodatno pa je nanjo vplivala in ji vlivala veselje do glasbenega ustvarjanja še njena družina v kateri je bilo precej glasbenikov (oče, starejši brat in sestri).

Izobraževala se je v Ljubljani, na Srednji glasbeni šoli in na Akademija za glasbo, kjer je študirala klavir in kompozicijo. V času šolanja je prejela Škerjančevo nagrado, kot pianistka nastopila s simfoničnim orkestrom SGBŠ in ustvarila vrsto skladb za najrazličnejše glasbeno-instrumentalne zasedbe. V zadnjih letih je področje svojega delovanja usmerila v pop-rockovski slog in leta 2005 izdala prvo avtorsko zgoščenko pri založbi Nika Records.

Kot Neisha je v izredno kratkem času osvojila Slovenijo. Izredno pogosto radijsko predvajanje je povzročilo tudi precejšnji prodajni uspeh. Prvenec z naslovom Neisha, ki je zaradi velikega zanimanja izšel predčasno, je v prvem tednu prodaje postal drugi najbolje prodajan album slovenskega izvajalca (najbolje prodajan slovenski izvajalec so bili takrat Atomik Harmonik).

Neisha je postala najbolje prodajana slovenska izvajalka leta 2005, kljub temu, da je bila plošča izdana šele jeseni tega leta, v letu 2006 pa je prejela obilico najvidnejših slovenskih nagrad (Viktor, razne strokovne nagrade, kmalu razprodana dva koncerta v Cankarjevem domu,...). 10 tednov je bila na vrhu lestvice prodaje v Sloveniji in leto 2006 zaključila med najbolje prodajanimi in uspešnimi slovenskimi izvajalkami.

Vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Neisha

 

O Crveni jabuki

crvena-jabuka-clanek

Skupina Crvena jabuka izvira iz Sarajeva in je bila ustanovljena leta 1985, in vse od takrat ostaja popularna. 

Več si lahko preberete na http://en.wikipedia.org/wiki/Crvena_jabuka.

Obiščite nas na Google+

Objavljeno v Dogodki